7 eylül 2007 tool istanbul konseri

passive
hala kesinleşmemiş konserdir. ama olursa hayatımın en güzel günü olacağı kesindir.

sonradan utanarak gelen edit: öhöm! evet efendim kesinmiş. böylece yemiş oluyorum lafımı ben de.
seeyouindisneyland
nihayet doğrulanan konser.
http://www.toolband.com/news/index.html

daha önceki bir konserinde online biletlerin 60 saniye içinde tükendiğini de gözönüne alacak olursak , beklemek oldukça zor olacak galiba.
o gece istanbul bir kez daha titreyecek.
asure aromali ulker cikolatali gofret
biletlerin satisa cikacagini duyuran mailden 24, satisa cikacagi varsayilan saatten de 4 saat gectikten sonra edinebildigimiz parlak sari, ustunde "sahne onu" yazan kagitlari gogsume bastirip uyuma istegi uyandiran durum.

biletlerin dörtte birinden cogu da daha ilk 3 saat icerisinde tukenmis ayrica. sold out bekliyorum, tool tisortumle.
akasha
en önden kesin şovun tamamını kaçırırım, kuruçeşme arenanın quadrophonic düzenegi kullanılıcaksa hem ortalar çok daha makbul, en iyisi her şeyi görebilmek için arkalarda yükseklerde durmak gerekince birilerinin sırtına atlamak bıdıbıdıbıd..
gibi şeylerle kendimi avuttuğum, görünüşe bakılırsa gayet arkalardan gözyaşlarıyla izleyeceğim konser.

vip biletlerini fıldır fıldır aradığım konserdir kısacası.
parabola
kesinlikle vip alınmaması gereken konserdir zira o buyuk gorsel soleni izlemek yerine grup elemanlarını görmek aptalca olur ki söz konusu burda tool dur. parabol-parabola kombosunda kendinden geçecek olan biri için ayrıca;
(bkz: parabola)
akasha
vipden izleyenler maynardın sesini duyamamaktan isyan edip uzaklara gitmiştir. vip bölgesinin hemen arkasında, normal biletlilerin gidebileceği en ön yerde olanlar da aynısını yapmışlardır.

görsellik ve müzikalite bakımından beklendiği kadar inanılmaz bir konser olmamıştır ayrıca. kuruçeşme arenanın avantajlarını kullanmıştır grup, lazer gösterileri, 10000 days grafikleri etkileyiciydi, ama grup bir an önce bitse de gitsek havasındaydı sanki.

konserin bitiminden sadece 1 saat sonra fırtına kopması da grubun kutsanmışlığının bir göstergesi olabilir pekala. motorla karşıya dönen izleyiciler, boğazda ayrı bir görsel şölenin tadını çıkarmış, sonra meraklısı ısrarla saçak altlarından uzak durup 8 eylül 2007 istanbul yağmurunda doya doya ıslanmıştır. konser sırasında kopsaydı bu fırtına, zaten hayal kırıklığına uğramış izleyiciler için epey tatsızlaştırabilirdi konseri imho.
ragnarok
gerçekten güzel bir konserdi.parça aralarındaki astral seyahat molaları olmasaydı daha çok parça çalabilirlerdi.arkalardan duyarak duyularak konser daha güzel geçti.allahtan dürbünümüz vardı.en az 20 görevli sadece insanların kayıt yapmalarına engel olmak için alan içersinde konuşlandırılmıştı.yaptığım kaydı da zorla sildirdiler.
passive
bir 10.000 days turu konseri olmasından dolayı 10.000 days şarkıları çalınmıştır. araya serpiştirilen stinkfist, schism ve lateralus bize yetmemiştir, kulaklarımız parabol/parabola’yı, h.’i, the patient’ı, sober’ı, reflection’ı aramıştır.

bizler adam jones’un, maynard’ın, danny’nin coşacağını düşünürken justin chancellor coşmuştur, coşmak ne kelime kendinden geçmiş, geçirtmiştir.. özellikle stinkfist’te soloyu atarken gözleri kaymıştır öne geri sallanırken kendi başını döndürmüş, sendelemiştir.

özetle playlistte ne kadar umduğumuzu bulamamış olsak da adam’ı, danny’i, maynard’ı, justin’i sahnede görmüşüzdür, o bize yeterdir..
zaugnakhaldun
konser öncesinde tahmin ettiğim üzere sahne önü bileti alanların üzüldüğü konser olmuştur.

öyle bir konsere öyle bir ses sistemi, ses sisteminden de öte öyle ses teknisyenleri yakışmadı. tool’un setlisti belliydi zaten, flood çalıp 10.000 days çalmamaları inanılmaz bir sürpriz oldu.

ayrıca konser hakkında başarılı bir değerlendirme için:

http://www.siyahkahve.com/index.php?cmd=7&textid=4299

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol