tom clancy

sepulturk
aşırı amerikan milliyetçisi olan bir yazar. yazdığı kitaplarının yanında bir çok oyuna da senaryo yazmıştır. sürükleyicilik açısından aşmış bir insandır kendisi. ama işte o milliyetçilik ruhu yok mu insanı soğutur kendisinden. ayrıca müthiş bir taktik usatsıdır kendileri.
goetica
tom clancy ,kitap yazmaya başlamadan önce sigorta alanında çalışmıştır, eski bir ciaajanı olduğuna dair söylentiler vardır,kitaplarında geçen terimler, askeri ve istibharat alanlarındaki bilgileri bunu kısmen doğrulamaktadır ancak hiçbirşey şekilde daha önceden cia için çalıştığına dair kesin bir bilgi yoktur . kitaplarında genel olarak terörizm, anti-terörizm ve espiyonaj gibi kavramlara yer verir ve bu alanda dünyada en büyük yazar olarak tanınmaktadır. 11 eylül sonrasında kendisinin bu saldırıyı önceden bir amerikan hava kuvvetleri generaline söylediğini belirtmiştir. ayrıca bazı kitapları amerikan ordusu’nun akademilerinde okutulmaktadır.

kitaplarının büyük bir kısmı jack ryan karakterinin anlatıldığı ryanverse’de geçmektedir. kitaplarının geneli jack ryan’ı merkez karakter olarak kullanır. bazı kitaplarındaysa beyaz tehlike merkezi karakter olarak john clark’ı anlatır.

kitapları genelde tarafsızlık kaygısı taşımaz. iyi adam kötü adam temeli üzerine kurgulanmış kitaplar yazar. kitaplarındaki kötü karakterler rus, çinli, arap veya iranlı’dır. yazmış olduğu birçok roman filmleştirilmiştir. ayrıca gökkuşağı 6 (rainbow 6) adlı romanın bilgisayar oyunu da yapılmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol