abdullah gül ün cumhurbaşkanı olması

0 /
angelus
abdullah gül ün ülke yönetimini tıpkı başbakanlığında olduğu gibi babadan oğula misali rte. bireyine geçirmesi ile sonuçlanacak olan, bu zaman aralığında rte kişisinin ülkede istediği gibi at oynatmasına fırsat verecek olan hadisedir.
mebs
kendisinin başbakan olduğu iktidar zamanındaki 1 mart tezkeresinin geçmemesinden sonra yaptığı açıklamalar ve bu açıklamaların en hassas olanı’istifa etmeyi bile düşündüm’ sözlerinden sonra abd hayranlığını zirveye taşıyan bir kişinin bunun karşılığında bir ödül olarak kendisine sunulan mevkiiye geçmesi durumu. iyi mi kötü mü bunu zaman gösterecek ama kötü olacak diyenler çoğunlukta gibi. çoğunluğu dinlemek lazım...
veni vidi vici
muhafazakar kesimin icerisinden cikmis dünyaya en acik ufku ve vizyonu en genis insanlardan birisi.. bütün avrupa baskentleri tanir kendisini.. yabanci dili anadil seviyesinde konusur.

görev yaptigi 7 yil boyunca cankayaya lök gibi oturup disari adim atmamis ahmet necdet sezerle kalite bakimindan kiyaslanamayacak ölcüde artilara sahiptir.

türkiyenin dünyaya en fazla acildigi su dönemde bence en isabetli secimlerden birisidir. klasik ateist ve bagnazlasmis laikci kesimin itirazlarina gülüp gecmek gerekir
jean valjean
cumhuriyet’in temel değerlerine temelinden karşı çıkmış biri bu cumhuriyet’in cumhurbaşkanı olamaz. yanlışlığı kesin olan siyasi görüşüne tezat oluşturur.
rdm
yok arkada$ bu ülkede demokrasi varsa benim de nickim rdm değil. rte aday olsaydı kıyamet kopacaktı gül aday oldu gene aynı bok. kimi gösterecekti rte? deniz baykal ı mı aday olarak? ne istiyosunuz doğu perinçek mi olsun cumhurba$kanı? lan nasıl demokrasi bu? halk bu adamları seçmi$ tek ba$larına iktidar yapmı$ cumhurba$kanını da onlar seçecek tabi, bu hep böyle süregelmedi mi? neden akp olunca mızıkcılık yapılıyor? aaah ah yine laiklik elden gidiyor oynayacağız değil mi? biri de çıkmı$ darbe istemi$ bakınızlarında! pes artık...
sepulturk
peşinen edit: okuyun bunu okuyun. genelde uzun entryler okunmaz bizim sözlüğümüzde ama bunu bir okuyun.


tası tarağı amerikaya devredeceğimizin işaretidir bu durum. ha "neye dayanarak bunu söylüyorsun lan dürrük" derseniz size zamanın abd dışişleri bakanı colin powell ile imzalanan mutabakatı hatırlatırım;

1. irak’ın kuzeyinde bulunan bütün türk birlikleri ve türk ordusu’na bağlı özel kuvvetler, dört ay içinde aşamalı olarak türkiye sınırları içine çekilecek.

2. türk ordusu bundan böyle hangi gerekçeyle olursa olsun, sınır ötesi harekâtta bulunmayacak. pkk/kadek’in türkiye egemenlik alanı dışında takip ve bastırılması harekâtlarına son verilecek.

3. pkk/kadek’e karşı türkiye devletinin egemenlik alanı içinde yapılacak askerî harekâtlar için, abd askerî makamlarına haber ve bilgi verilecek, izin alınacak.

4. eğer türk silahlı kuvvetleri, pkk/kadek’e karşı abd askerî makamlarına bilgi vermeden ve izin almadan harekât yapacak olursa, abd hükümeti, kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve soykırım uygulandığı çerçevesi içinde uyarıda bulunma hakkını kullanabilecek. bu durumda abd gerekli gördüğü ambargo ve silahlı müdahale gibi siyasal ve askerî yaptırımları saklı tutacak.

5. türkiye, abd’nin iran’a ve diğer ortadoğu ülkelerine karşı uygulayacağı sınırlı askerî harekâtlara, abd’nin talep etmesi halinde şartsız olarak üs ve taşıma kolaylıkları sağlayacak, askerî birlik verecek. türk birliklerinin üst komuta yetkisi, abd komutanlığında olacak.

6. türk ordusu’nun asker sayısı ve silah kuvveti, abd’nin uygun bulduğu sayı ve kabiliyete indirilecek, özellikle tank ve ağır silahların miktarı düşürülecek, savaş uçağı sayısı sınırlanacak, bütün silah ve cephane bundan sonra ağırlıklı olarak kısa menzilli taktik savunma kavramına [belgede konsept deniyor] göre ayarlanacak, türkiye’de bulunan abd ve nato irtibat subaylarının görev alanları ve yetkileri genişletilecektir.

7. irak’ın kuzeyinde kurulmuş olan ve sözümona "kürdistan" adı verilen kukla devlet, resmen ilan edildikten sonra, türkiye tarafından da resmen tanınacak. türk devletinin kukla devletin kuruluşunu "savaş nedeni" sayan millî güvenlik siyaset belgesi ve bu yöndeki politika ve kararları kaldırılacak.

8. abdullah öcalan ve diğer dört lideri dışında bütün pkk/kadek yönetici ve elemanlarına geniş kapsamlı af çıkarılacak.

9. etnik grupların yasal siyasete katılmaları önündeki bütün yasal kısıtlamalar ve engeller kaldırılacak. af yasasıyla bağlantılı olarak pkk/kadek’e yasal siyaset düzleminde yer alma olanağı sağlanacak, hapiste veya dağda bulunan yöneticilerin siyasal mücadeleye katılmaları için gerekli hukukî ve siyasal önlemler alınacak ve uygulanacak.

10. kamu reformu yasası ve yeni yerel yönetim yasaları hızla çıkartılarak, türkiye’deki kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehir ve kasabaların belediyelerinin özerkleşmesi süreci kararlı olarak yürütülecek.

11. türkiye, dört yıl içinde uygulanacak bir planla, üniter devlet yapısını terk ederek, federasyona geçecek.

12. kktc cumhurbaşkanı rauf denktaş, "arafat modeli" denen uygulamayla devre dışı bırakılarak, kıbrıs’ta annan planı bazı küçük değişikliklerle hayata geçirilecek.

13. ege kıta sahanlığı konusunda türkiye, yunan doktrinine daha esnek davranacak, türk jetlerinin uçuş alanı daraltılacak, sık sık ortaya çıkan "it dalaşı" sorunu yunanistan rahatsız edilmeden çözülecek.

14. türkiye’nin ermenistan ile ilişkileri normalleştirilecek ve iyileştirilecek, sınır ticaretinde ermeniler lehine düzenlemeler yapılacak, ermenilerin türkiye’ye gezilerindeki bazı kısıtlamalar kaldırılacak.



----aklıma geldi de şu maddeleri bi yorumlayayım dedim.

1 ve 2. yani diyor ki kuzey ırakta istediğimiz haltı yiyebiliriz, ordan saldırılar yaparız, ordu toplarız siz hiçbişe diyemezsiniz hatta paşa paşa geri çekilirsiniz. üstelik bunu bir de kürtler yapıyor diye de yuttururuz biz size.

3. kendi sınırlarınız içinde bir harekata kalkışsanız bile biz ona izin vermeyeceğiz. öyle ucunu açık bıraktık ama mümkün değil onları yok etmenize izin vermeyiz onlar daha çok lazım bize sizin iç işlerinize karışmak için.

4. ha oldu da bizim sözümüzden çıktınız. işte yarraaa yediğinizin vaktidir bu. ilk önce uyarırız hatta yok yok uyarmayız direk dalarız size biz.

5. atatürkün dediği gibi aziz yurdunuzun bütün kalelerini işgal edeceğiz ama siz bize kesinlikle atatürkün gazına gelip karşılık vermeyeceksiniz.

6. ha biz size dalarız diyoruz ama biz korkak milletiz. götümüz üç buçuk atıyo. siz en iyisi o asker sayınızı da düşürün bakim. tankları filan çıkarın elinizden. uçaklar çok problem değil. yazılımları elimizde olduğundan istediğimiz an düşürürüz zaten biz onları.

7. siz bu kurdistanı ya seve seve ya da sike sike tanıyacaksınız arkadaş.

8. ilk önce diğerlerini bi salıverelim milelti alıştıralım ondan sonra apoyu da salıverirsiniz.

9. hani 7. maddede kuzey ıraktaki kurdistandan bahsetmiştik ya siz bi müddet sonra türkiye içinde de tanıyacaksınız onları. efendi olcaksınız.

10. 9’da belirtmiştik di mi bunu.

11. sadece kürdistanla da kalmayacak bu iş. ülkenin her yerini diğer etnik gruplara dağıtacaz. merak etmeyin lan başkentinizi size bırakırız.

12. bunu yorumlamaya gerek yok zaten. kktc’nin yeni cumhurbaşkanı halka karşı ilk yaptığı konuşmasını ingilizce yaptı.

13. hellenizm’in ilerleyişini engellerseniz olacakalrdan sorumlu değiliz.

14. ermenileri de yavaş yavaş giydiririz biz size. soykırımı da kabul ettiririz ordan da toprak koparırız.



evet şimdi gelelim hala abdullah gül iyidir diyenlere. şu yazdıklarımı okuyun bir. ama benim yorumlarımı okumayın hemen. ilk önce mutabakatı okuyun da bi kendinize gelin. bu mutabakatı abdullah gül başbakan olduğu zamanlarda imzaladı efendiler. biraz o kafalarınızı sallayın. hala yok laiklik elden gidiyor yok şu yok bu diyenlere de gözlerinizi bi iyice açın diyorum. laiklik mi gidecek yoksa ülke toptan mı elden gidecek.


ayrıca bir çağrışım olarak;
(bkz: master of puppet)
ozgur
başlığa girilen tüm entryleri kötüleyen arkadaş sözüm sana,senin gibi gerici ve yobazlar bu ülkede yaşayıp,abd ve imf ci hükumetlere oy verdikçe özgürlüklerimiz daha da kısıtlanacak,elimiz kolumuz bağlı emirkulları olacağız her birimiz.
ha diyorsan ki ben abd’nin köpeğiyim,ne derseler onu yaparım,yarın bir gün toprağındaki petrolü çıkarırken,linyit kaynakları ararken alırsın cevabını.tüpraş’ı satarsın,yarın bir gün savaş çıkınca orduya petrol vermezler göt gibi kalırsın,telekom’u israillilere satarsın,adamlar senin ne yiyip ne içtiğine kadar öğrenir,parkta sevgilinin elini tutarsın,belediyeci burada olmaz diyip gönderir evine.bunların sonu yok,gericiliğin de.
hadi yobaz kardeşim beni kötüle,oyunu da akp’ye ver...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol