iran in abd ye kafa tutması

anlamayanadam
bizim yöneticilerimizin dış siyasette bekle gör politikalarını gördükçe " neyi bekliyoruz acaba ? " diye düşünmemmi sağlayan, buna karşı beğenmediğimiz; laik , demokratik olmadığını her seferinde haykıra haykıra söylediğimiz iran ın, dünya ülkelerinin bu kadar tırsak kaldığı dönemde haklarını savunmasıdır.

köy ağası gibi davranan amerika nın, ırak tan sonra iran ı da rahatça işgal edebileceğini düşünmesini engellemiştir bu hede.


westkhan
bir zamanlar ırakında kafa tuttuğunu unutmamak gerekir sonuçta ne oldu kocaman bir sıfır abd geri geldi ve kendi başkan yaptığı saddamı astı insanlarımız ne zaman anlıyacaklar böle üçüncü dünya ülkelerinin özellikler sözlerinden dönen arap ülkelerine bel bağlamakla olmazbir çok büyük ülke birleşip yek vücüd olması lazımdır unutmamak gerekirkiırak savaşından önce almanya ve fransada diklenmeye kalkmıştı bir boykotla işini bitirdi amerikaya bağlı bir ekonomiyle bir yere varılmaz.
anlamayanadam
amerikaya gider yapabilmek, onurunu gururunu koruyanbilmek için iran ın yapması gereken şeyleri yapması bence doğrudur. zira yapmasa ırak gibi apışıp kalırdı.ilerde yine kalabilir ama bunu mertçe yapmış olur. unutmamak gerekir ki iran , ırak gibi yeni bir ülke değildir ve böyle şeyleri tarihte çok yaşamıştır. abd gibi hammaddesi, ekonomisi cartı curtu çok iyi olmadı diye "pısırık bir ülke" görünümünde olmamıştır. abd ne derse " tabii efendim başka bir arzunuz?" dememiştir. bravodur kendilerine.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol