9 aylık

instrument
topla oynanan bir oyundur. oyuncu sayısı farketmez kadardır. isteyen oynayabilir. bunun için bir kale ve bir top gerekmektedir. önce herkes topu sektirir en az sektiren kaleye geçer. kaleye geçmeyen diğer oyuncular bu kaledeki salağa gol atmak niyetindedirler. fakat topa öyle rastgele vurunca gol olmaz. herkesin topa bir kere dokunma hakkı vardır. iki kere dokunan kaleye geçer. auta atan da kaleye geçer. topu eline çarptıranda kaleye geçer. kaleden çıkan çocuk çok sevinir. topa havada istediğiniz kadar dokunma hakkınız vardır. sektirerek atılan goller iki sayıdır. normal yerden atılan goller bir sayıdır. kafa golü üç sayıdır, rövaşata gol 5 sayıdır.
fakat bu golü atmak için götüne güvenen kimse çıkmaz. ilk dokuz golu yiyen anne olur. daha sonra sırasıyla en az gol yiyen babadır. sevinir. anne olanla dalga geçilir oyun sonunda.

nerde o eski günler...
schumi
bir de 51 aylık versiyonu vardır bunun. ondaki mantık da genel olarak aynı olmakla beraber tek fark vardır: gol olan son vuruşu yapan kişiye gelen topun havadan gelmesi. bundaki puan sistemi de farklıdır. kafa 10’luk, röveşata 36’lık, bacak arası 15’lik, kafalı bacak arası 25 puan...
maliyeci
sektirmeler,kafa vuruşları,rovaşatalar,voleler hep farklı puanlardır.kaleye çektiği şut dışarı giden,veya kaleci elince tutarsa şutu çeken kaleye geçer.31 aylık daha sık oynanır skor büyük olması açısından.
van ness
#530438 basketbol türevi de vardır. burada şablona göre kalede duracak kişi pota altına geçer. pota etrafında sıralanılır. her bir sıra dönüşte bir sıra sağa ilerlenir. sağdaki en son adam basketi atamazsa kale altına geçer. eğer atarsa oyun yine döndürmeli devam eder.
betterthan
her oyunda oldugu gibi bu oyundada ipne ve sinsi tipler vardir,topa az dokunurlar hic sut cekmezler oyle sinsi sinsi ortada gezini top ayagina geldiginde hemen bir diger arkadasina pas verirler,risksiz yasamayi seven ibnedir bunlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol