nym

angelus
naboo savaşı’nın genç bir kraliçe, bir gungan, iki jedi şövalyesi ve dokuz yaşında bir çocuk sayesinde kazanılmış olduğu iyi bilinen bir gerçekti. fakat haber bülteni ağları işin kolayına kaçarak lok gezegeninden gelen saldırgan mizaçlı bir uzay korsanının hakettiği övgüyü ihmal etmişlerdi.

bir korsan kaptanı olan nym, galaksiden silinmek üzere olan feeorin ırkının son üyelerinden biriydi. güçük yaşta lok’un kanunsuz sokaklarında yetim kalmış ve iniş platformlarında takılan korsan mürettebatlarının yanında çalışarak hayatını kazanmaya başlamıştı. geçen yıllar içinde iyi bir pilot, teknisyen ve dövüşçü olarak çevrenin saygısını kazandı ve kendi ekibini kurarak merkez gezegenleri arasındaki trafiği yoğun hiperuzay rotalarında korsanlık yapmaya başladı.

naboo savaşı’ndan beş yıl önce nym ve adamları nubia’daki bir depoya cüretkar bir akın düzenleyerek scurrg h-6 bombacı’sının bir protototipini çaldılar. jinkins adlı bir bith teknisyen gemiyi orijinal halinin çok ötesine modifike etti ve havoc adını alan gemi nym’in özel yıldızsavaşçısı oldu. nym havoc’ın yeni deneysel bomba jeneratörleriyle uzay yollarında büyük korku saçtı. ayrıca diğer rakip korsan gruplarını caydırmada da etkili oldu.

nym lok’a dönüp orada bir üs inşa etti. yıllarca mürettebatıyla rimma yolu ve corellian ticaret rotası boyunca ticaret federasyonu gemilerini yağmalayıp durdu. federasyon’un elindeki gizli bir silah yükünü ele geçirince ticaret federasyonu bir ödül avcısı olan vana sage’i kiralayıp nym’in peşine taktı. sage’in asıl amacını bilmeyen nym, onu silahları satmaya çalıştığında bir aracı olarak kullandı. ve naboo savaşı’ndan 6 hafta kadar önce kendisini bir ticaret federasyonu şilebinin hapishanesinde buldu.

fakat orada çok kısa bir süre kaldı, en sadık elemanlarından olan jinkins ve kole onu kurtardılar ve nym lok’a geri döndü. fakat intikam peşindeki ticaret federasyonu, naboo istilasından hemen önce nym’in üssüne yeni aat, mtt ve droid yıldız savaşçılarıyla saldırıp yerlebir etti. nym oradan zorlukla kaçabilmişti. nefret dolu bir halde kendi intikamını planlarken iki hiç hayal edilmeyecek kişiyle güçlerini birleştirdi. bunların ilki bir naboo yıldız savaşçısı pilotu olan rhys dallows’tu. diğeri ise nym’i yakalamayı başarmış tek kişi olan, ve ticaret federasyonu’ndan kazık yiyip kendi intikamını isteyen vana sage’di.

takip eden günlerde nym ve yeni müttefikleri ticaret federasyonu hedeflerini bir kasırga gibi peş peşe vurup yok etmeye başladılar ve savaşı naboo’ya dek taşıdılar. nym havoc’la droid ordusunun bir kanadının yok edilmesine yardım etti ve böylece gunganlar’ın o günkü büyük kara savaşından çok daha fazla kayıpla çıkmalarını engellemiş oldu.

yüce başkan palpatine, nym’in geçmiş suçlarını affetti. eski korsan bir cumhuriyet özel görev gücü’nde danışman olarak yer buldu ve onlara korsanlara karşı savaşma teknikleri öğretti. fakat burada da fazla kalmayarak paralı askerliğe geri döndü ve özellikle ticaret federasyonu hedeflerini seçmeye özen gösterdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol