prens xizor

angelus
falleen ırkından olan kara prens xizor, bir zamanlar palpatine ve vader’dan sonra galaksinin en güçlü üçüncü adamı olarak biliniyordu. böyle bir güce ulaşan çoğu kişi gibi o da kendi hırsının kurbanı oldu.

xizor yavin’den bir asırdan daha uzun bir süre önce doğmuş olmasına rağmen falleen fizyolojisi ve serveti sayesinde 30’dan daha yaşlı göstermiyordu. falleen’ler, aynı isimli gezegenin yerlileri olan ve ender rastlan, sürüngen kökenli fakat barabel ve trandoshan gibilerinin aksine insana daha yakın bir ırktılar. başka canlıların duygularını kontrol edebilen güçlü feromonları vardı ve kendi ırklarından olmayanları genel olarak küçük görüyorlardı.

xizor, falleen’de bir eyalet yöneticisi olan kral haxim’in tek oğluydu. ilerde babasının yerini alacak şekilde hazırlanmasına rağmen o gezegen dışı eğitimi tercih etti. takip eden yıllar boyunca galakside pek çok yere seyahat etti, xizor nakliye sistemleri adlı giderek büyüyen bir şirket kurdu ve kendisine black sun adlı suç örgütünün güç yapısında bir pozisyon buldu.

naboo savaşı’ndan kısa bir süre önce darth maul’un örgütün vigo denilen tüm bölüm başlarını ve black sun lideri alexi garyn’ı öldürmesinden sonra xizor kendine gelmeye çalışan organizasyonda hızla yükseldi. corellia’daki moff flirry vorru palpatine’in başına dert olunca onun iktidardan atılıp kessel’de hapsedilmesini ayarladı. yavin’den yedi yıl kadar önce de xizor black sun’un tartışmasız patronu oldu.

fakat bu onun için boş bir zaferdi. çünkü falleen’de bir kaza sonucu serbest kalan bir imparatorluk biyolojik silahının yayılmasını engellemek için 200.000 falleen, darth vader tarafından katledilmişti. yiğeni savan hariç xizor’un ailesinin tüm üyeleri de bu ’sterilizasyon’ sırasında yok olmuşlardı. xizor black sun’un kaynaklarını kullanarak kendisini kurbanlara bağlayan tüm kayıtları sildirdi, ve lord vader’dan intikam almaya yemin etti.

xizor black sun’ın başı olarak inanılmaz bir servete sahip oldu. dokuz milyon krediye insana çok benzeyen üstün bir droid olan guri’yi satın aldı ve onu yardımcısı olarak eğitti. virago adlı kişisel yıldızsavaşçısına, vendetta adlı kendi savaş kruvazörüne ve coruscant’ta yaptırdığı, alçak yörüngede sabit duran falleen’s fist adlı lüks gök villasına da çok büyük paralar harcadı. bu dönemde güzel kadınlara olan düşkünlüğü de arttı. feromonlarını üzerinde kullandığı hiç bir kadın ona karşı koyamıyordu.

bu arada işlerini de etkili bir şekilde sürdürdü. güçlü bir hutt klanı olan besadii’yi durga the hutt’ın klan lideri olmasına yardımcı olarak ve sonra da onu black sun’ın 9 vigo’sundan biri yaparak cebine attı. yavin savaşı’ndan sonra kuat drive yards yönetimini şirketin aile sahibi olan kuat’lı kuat’tan ele geçirmeye çalıştı. amacına ulaşamadı, ama buna çok öfkelenen kuat’ın onun ayağını kaydırmak için yarattığı komplo da başarısız oldu.

xizor ayrıca palpatine’i de ödül avcıları loncası’nı ortadan kaldırmaya ikna etti. böylece palpatine başıboş kalan profesyonel avcılardan bir paralı asker gücü oluşturabilecekti. bu işi başlatmak için xizor tarafından kiralanan boba fett, lonca’ya içten darbe indirdi ve ödül avcıları savaşı’nın çıkmasına sebep oldu. aynı dönemde xizor, pek çok işte aracılık yapan kud’ar mub’at’ın ortadan kaldırılıp black sun’a daha yakın olan balancesheet’in onun pozisyonuna getirilmesini ayarladı.

xizor’un vader’a karşı sönmek bilmez nefreti yaptığı her işte bir şekilde kendisini belirtti. asi kahramanı luke skywalker’ın vader’ın oğlu olduğunu öğrendiği zaman ikisini de yok etmeye yemin etti. luke’un gizlice öldürülmesini emretti. bunun vader’ı çok kötü vuracağını ve sith lordu’nun palpatine’in gözündeki değerini azaltacağını biliyordu. xizor bir yandan da imparator’a olan yakınlığını kullanarak ve vader’ın itirazlarına rağmen, ikinci ölüm yıldızı’yla ilgili bilgilerin asi ittifakı tarafından ’ele geçirilmesini’ sağladı.

han solo’yu kurtarma çabası içindeki leia organa ve arkadaşları, luke’u kimin öldürmeye çalıştığını bulmak için yeraltı bağlantılarına başvurmaya karar verdiler ve xizor’un bu işin arkasındaki güç olduğundan tamamen habersiz olarak black sun’la temas kurdular. coruscant’taki kalesinde xizor leia’yı baştan çıkarmaya çalıştı, ama leia buna prens’in kasıklarına sert bir diz indirerek cevap verdi. xizor onu hapsetti, fakat kısa bir süre sonra oraya gelen luke ve lando calrissian leia’yı kurtardılar. kaçarlarken lando bir termal detonatörle xizor’un kalesini havaya uçurdu.

xizor falleen’s fist’e kaçtı ve kendi özel filosuna kaçmaya çalışan millenium falcon’u yok etmeleri emrini verdi. fakat son derece ironik bir şekilde, asileri tam o sırada yetişen darth vader’ın executor’ı kurtardı. vader kendi kaynaklarını kullanarak xizor’un oğlunu öldürmeye çalıştığını öğrenmişti ve ona teslim olması için iki dakika süre tanıdı. xizor reddetti. bundan mutluluk duyan vader da onu daha fazla bekletmedi ve executor ateş açarak yörünge villasını çabucak yok etti, xizor ve oradaki herkes öldü.

xizor’un ölümü black sun için ağır bir darbe oldu ve örgüt gerçek anlamda çöktü. endor savaşı’nı takip eden yıllarda tekrar ortaya çıksa da asla eski gücüne kavuşamadı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol