pter thanas

angelus
bakura savaşından sonra asi ittifakına geçen çalışkan bir imparatorluk kumandanıydı. thanas imparatorluk yıldızfilosunun diplomatik bir subayı olarak ün yapmıştı ve korku salmadan başarılı bir şekilde yönetebilme yeteneğiyle tanınırdı.

thanas’ın askeri kariyeri carrack sınıfı bir kruvazör olan dominant’a bağlıydı. kariyerinin başlarında, crimson nova korsanlarına karşı dominant’ın etrafındaki birliklere liderlik etmişti. korsanlar, imparatorluk kuvvetlerine karşı ağır bir savunmada bulunsa da thalas, onların filosunu ve f’dann ix’daki merkezlerini yok etmeyi başarmıştı.

thanas alzoc iii’te yönetici subayken yerli talz kölelerinin daha çok yiyecekle daha çok verim sağladığını saptadı. bütçeleri yeniden ayarlayıp kölelere daha çok yiyecek gönderdiğinde ise üretim üçe katlanmıştı. talz’lar thanas’ın yaptıklarını onu maden kuyusuna düşerken kurtararak ödediler. altı ay sonra thanas’ın yerine bir imparatorluk albayı geldiğinde ise yiyecek seviyesini eski seviyesine getirdi. bir talz lideri bu değişikliği protesto etti ve albay thanas’a imparatorluğun kararlılığının göstergesi olarak bir talz köyünü yok etmesini emretti. thanas emri reddetti ve hemen imparatorluğun dış halkadaki yeni işgal ettiği gezegenlerden birisi olan bakura’ya atandı.

bakura’da thalas yönetici ordu subayı olarak görev alırken ve dominant’da savunma kuvvetlerinin amiral gemisi oldu. gezegenin savunma işleriyle ilgilendi ve gezegende wilek nereus, bakura’nın imparatorluk valisinden sonra geliyordu. thanas imparatorluk yönetimi altındayken, çalışmaları bakura’yı kurtarabilirdi.

ssi-ruuk yö 4’te saldırıya geçtikten sonra, thanas liderliğiyle az sayıdaki imparatorluk kuvveti ssi-ruuk’un artan kuvvetlerine karşı koymayı başarabildi. sayıca azalmış ve silahları tükenmiş bir şekilde, nereus palpatine’e bir sinyal gönderdi ama, bakura’nın uzaklığından ötürü imparator’un öldüğünü ve endor savaşında imparatorluk kuvvetlerinin yenildiğini bilmiyordu. mesaja yanıt olarak asi ittifakı kuvvetleri bakura’ya geldiğinde, thanas ihtiyatla, ittifakın yardımını kabul etti ve ittifak bir ateşkes hazırladı. tarihi ateşkes imzalandı, thanas imparatorluk kuvvetlerine, asi filosuyla beraber liderlik etti ve birlikte ssi-ruuk’u kaçmak zorunda bıraktılar. ssi-ruuk’un kaçmasıyla nereus, thanas’a ittifaka saldırmasını söyledi. dominant ateş açtı ve ittifak amiral gemisi flurry’yi yok etti. gemi çabukça yön değiştirdi ve shriwirr’in peşine düştü. han solo ve millenium falcon’un da yardımıyla, luke skywalker ve dev sib warra kurtarıldı.

açık bir şekilde yenilmiş olan thanas, imparatorluk savunmasının kumandanı olarak resmen teslim oldu. bir isyanla nereus görevden atıldıktan sonra, bakura yeni kurulan özgür gezegenler birliğine katıldı. son askerleri de gidince, kendisini imparator’dan tam anlamıyla ayırdı ve nişanlarını bir bıçakla söküp, asi ittifakına dominant’ın kumandanı olarak katıldı.

gaerial captison’ın başkan olarak seçilmesi, bakura’nın ssi-ruuk’un yeni bir tehdidine karşı savunmasının gelişeceğinin göstergesi oldu. bakura’nın geliştirme ve yeni savaş gemileri üreterek yeniden savunmada güçlenmesine yardımcı olmak için thanas’tan daha iyi bir seçim olamazdı. bakura’yı eski haline getirmek için ikili çalışırken aralarında bir ilşki gelişti ve 12 aby’de evlendiler. captison iki yıl sonra bir kız doğurdu, malinza.

kısa süre sonra thalas’ın zayıflatıcı knowt hastalığına yaklandığı ortaya çıktı. thanas yavaş yavaş onu öldüren bu hastalıkla boğuştu ve ys 17’de, 66 yaşında, captison’un başarısız yeniden seçilme girişiminden sonra öldü.

captison’un centerpoint istasyonu savaşında ölümünden sonra, öksüz kalan malinza, huzurlu bir bakuran ailesinin yanına yerleştirildi ve babasının yokluğunda captisona ona yardım edeceğine dair söz veren luke skywalker tarafından izlendi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol