salla zend

angelus
yetenekli ve mekanik şeylere eğilimi olan bir kadın olan salla zend’in yaşamında hangi yolu seçeceğine dair bir kaç seçeneği vardı. zend her zaman teknolojiye çok meraklıydı ancak başka birisi için bir mühendis olarak çalışma fikri de ilgisini çekmiyordu. birleşik bir taşıma gemisine teknisyen olarak girerek limandan limana giderek, yeni imkanlar için her zaman bir kulağı açık dinleyerek dolaştı. sonunda salla yeteri kadar kredi biriktirerek kendi gemisini alacak bir parayı sağladı. kısa süre sonra, profesyonel kaçakçıların arenasına girdi. shug nix, lando calrissian, han solo ve bunlar gibilerle tanıştı. kaçakçılık korkusuna alışarak binyıl şahini’nde calrissian ile beraber etkileyici kessel sürüşleri yapmaya başladı.

han salla zend ile ilk olarak ikisi de stenness sisteminde baharat kaçakçılığı yaparken tanıştı. ilişkileri arkadaşça bir rekabetti, kimin en hızlı kessel sürüşü’nü yapacağı veya kimin sıkı pazarlıklı nessielerden daha iyi bir anlaşma koparabileceği gibi. ileride ilişkileri romantik bir yapıya büründü.

üç yıl sonra, salla’nın rota bulma bilgisayarları bozuldu ve gemisi bir nötron yıldızıyla çarpışma rotasına girdi. solo yardıma gelerek onu kurtardı ama zend gemisini kaybetti ve yaşadığı deneyimden ötürü oldukça sarsıldı. sonraki gün salla yaşamına çeki düzen vermeye karar verdi ve artık biraz durulmanın zamanı geldiğini düşündü. evlilik onun aklında çok yakın bir olasılıktı ama solo’nun aklına göre hiç de değildi. solo sala ile yollarını ayırdı ve imparatorluk’un endor’daki yenilgisine kadar bir daha hiç yüzünü görmedi.

endor savaşı’ndan altı yıl sonra, dağılan imparatorluk kuvvetleri serbest tüccarlar ve kargo taşıyıcılar kiralayarak merkez sistemleri etrafında askeri inisiyatifi geri kazanmaya çalıştılar. çıkar sağlayan bir fırsatı asla geri tepmeyen salla zend, tüm galaksiden topladığı parçalar ile yıldızışığı zorbası adlı yük gemisi taşıyıcısını yapmaya başladı. salla boş zamanlarını zorba’ya vererek onu nar shaddaa’nın corellia sektörü’ndeki shug ninx’in uzay garajında onu birleştirmeye devam etti.

derin çekirdek yük taşımacılığı için lisanslı olan zorba, imparatorluk derin çekirdeği’ne girerek yenilenen imparatorluk’u kalbinden bıçaklamak ve karanlık tarafın hakimiyeti altına aldığı luke skywalker’ı kurtarmak için yeni cumhuriyet’in tam da ihtiyaç duyduğu gemiydi. han solo ve leia organa solo nar shaddaa’ya gelerek iyi bir rakam olan 100.000 krediye karşılık ninx ve zend’i kiraladılar. han hem karısı hem de eski kız arkadaşını idare etmeye çalışırken oldukça rahatsız dakikalar geçirdi.

yıldızışığı zorbası böyle bir gezi için henüz hazır değildi böylece solo, organa solo, ninx, zend ve chewbacca derhal gemi üzerinde çalışmaya başladılar. gemi solo’yu tam da ödül avcısı boba fett’ten kurtaracak zamanda hazır oldu. şahin ona manyetik olarak bağlanmış olarak yıldızışığı zorbası derin galaktik çekirdek ve imparatorluk kalesi byss’a sıçrama yaptı.

byss’ta, zorba devasa imparatorluk yük gemisi kompleksi’ne demirleyerek şahin’in yasak imparatorluk hisarı’na yaklaşmasına izin verdi. şahin citadel’e demirledi ve imparatorluk askerleri solo, organa solo, chewbacca ve c-3po’yu esir almak için ilerlediler. son saniyede şahin’in içinde gizlenmiş olan ninx ve zend gemiyi harekete geçirerek hisar’dan dışarı kaçarken yeni cumhuriyet’in kahramanları hisarın içlerine doğru ilerlediler.

yük gemisi kompleksi’ne geri dönen salla ve ninx, şahin’i hiperuzay yağmacısı’nın, tanıdık kaçakçılar olan lo khan ve luwingo tarafından idare edilen yük gemisinin mağaramsı bölümlerine sakladılar. ama rahatlamaları kısa sürdü çünkü devasa bir imparatorluk avcı yokedici verici droidi yağmacı’nın içindeki şahin’i farketti. ateş açarak yağmacı’ya hasar verdi ancak şahin kaçmıştı bile. verici droid çekici ışınlarıyla şahin’i yakaladı ve gemiyi kendi bölmelerine doğru çekti.

ikisi de teknik dahiler olan salla ve shug verici droidin kontrolünü ellerine aldılar, onu tekrar programlayarak kendi komutlarına uymasını sağladılar. droidin lazer toplarını kullanan salla, imparatorluk hisarı’na ateş açarak yeni cumhuriyet kahramanlarını kurtardı. bir kez daha şahin’e binen hepsi karanlık imparatorluk dünyasını geride bıraktılar - luke skywalker dışında hepsi, luke yeniden dirilen imparator palpatine ile yüzleşmek için geride kalmıştı.

kuşatılmış mon calamari dünyasına doğru yol alan kahramanlar r2-d2’yu geminin vericisine bağladılar, böylece r2 su gezegenini yağmalayan dev imparatorluk dünya yokedicileri’nin ana kontrol sinyali’ni bozabilecekti. salla ve chewbacca şahin’i yokediciler’e ellerinden geldiği kadar yaklaştırdılar. plan başarılı oldu ve mon calamari’ye yapılan saldırı durduruldu.

salla ve shug yeni cumhuriyet’le beraber da soocha’nın beşinci ayındaki geçici üslerine döndüler. salla byss’a dönerek yıldızışığı zorbası’nı geri almak istiyordu. solo, chewbacca ve organa solo, yaşlı jedi vima-da-boda’yı aramak için nar shaddaa’ya dönünce shug ve salla yalnız kaldılar. şahin’i kaçakçı’nın ayı’nın kulelerinin ve metal kanyonlarının içlerinden geçirerek peşlerindeki ödül avcılarını atlatan salla idi.

salla ve shug uzay garajının imparatorluk ajanları tarafından yokedildiğini keşfettiler. gemileri parçalanmış olan salla yeni cumhuriyet kahramanlarına büyük kayıplarını ve gemisini kurtaramamanın sıkıntısını belirterek şikayet etti. daha önemli işlerle ilgilenen leia organa solo, salla’nın problemleriyle çok az ilgilendi. salla yeni cumhuriyet ile olan tüm bağlarını koparmaya hazırdı.

ninx’in geriye kalan gemilerinden biri olaran hırsız üç’te, ninx ve zend, derin çekirdek’e girebilmek için gerekli tüm izinleri çaldılar. imparatorluk yük gemisi kompleksi’nde, salla lo kahn ve luwingo’dan kötü haberleri aldı: yıldızışığı zorbası imparatorluk adına çalışan yağmacılar tarafından parçalanmış ve cüruf için eritilmişti.

kompleks’te kaldıkları sürede, kaçakçılar yeni cumhuriyet’in, ele geçirilmiş savaş droidleriyle yaptığı byss’ı içten çökertme girişiminin kötüye gittiği haberini aldı. salla diğer kaçakçıları komandolara yardım için biraraya getirdi. shug ninx’in yıldızkancası on’u, lo khan’ın hiperuzay yağmacısı ve uz bonearm’ın bespin haydutu gemileri hisar’a girerek imparatorluk savaş aletlerini yokettiler ve cumhuriyet askerlerine değerli zamanları kazandırdılar. kısa süre sonra salla ve shug, imparatorluk’un cumhuriyet’in güvenli gezegenlerinden olan yeni aldereaan’a yaptığı bir saldırının bozguna uğratılmasında yardımcı oldular.

salla geniş ve sıkı kıvırcık siyah saçlı, turuncu gözlü ve egzotik bir güzelliğe sahip heykelvari bir insan kadınıdır. salla bir mükemmeliyetçidir ve zorba’yı gerçekten olması gerektiği gemi haline getirmek için çok uğraşmıştır. kendisi hep gemisi ile ilgilenecek daha çok zamanı olsun istemişti, genelde erkek uzay adamları gemilerini "kadın" olarak tanımlarken, o "erkek" olarak tanımlamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol