sha a gi

angelus
ord biniir yerlisi olan genç sha’a gi, daakman barrek tarafından keşfedildi ve coruscant’a jedi eğitimi için götürüldü. gi’nin savaşa özgü yetenekleri diğer padawan arkadaşlarından daha azdı. bilgisayar sistemlerine oldukça yetenekliydi ve en büyük umudu jedi arşivleri üzerine çalışmaktı.

sha’a gi zihinsel disiplinini sağlamakta zorlanıyordu. sakar ve kendine güveni eksikti .gi tek başına kalınca korkusunu kontrol etmekte zorlanıyordu. o ustası daakman barrek ile beraberken kendine olan güveni yerine geliyordu. ikisi beraber dış halkadaki korsan kuvvetlerinin hareketleri hakkında bilgi topluyorlardı klon savaşları başladığı zaman barrek ve gi hyporide büyük bir droid fabrikası keşfettiler .hyppori’deki konfederasyon kalesini yok etmek için özel bir jedi gücü ve klon askerler buraya gönderildi. fakat görev çok çabuk bir şekilde felaketle sonuçlandı. droid kuvvetleri, general grievous liderliğinde birlikleri yok etti.

jedi düzeninin en güçlülerinden bir olmasına rağmen barrek kuşatıldı ve grievous tarafından öldürüldü. gi ustasının ölümü ile korku ile doldu. grievous süper savaş droidleri ile jedileri kuşattı ve tuzağa düşürdü. general grievous yıkımın içine tek başına girince , sha’a gi panikledi ve koşarak dışarı çıktı.

general grievous havadan padawan’in tam tepesine inerek; ağırlığı ve metal pençeleriyle onu anında öldürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol