tahiri veila

angelus
tatooine’de doğdu. diğer yerlilerin çoğu gibi ailesi cassa ve tryst tarımla uğraşıyordu ve tahiri ilk yıllarını burada geçirmişti. üç yaşında öksüz kaldı ve tusken akıncıları tarafından kaçırıldı. tahiri güç’te yetenekliydi ve sonradan jedi üstadı tionne tarafından bulunup luke skywalker’ın yavin 4’deki jedi akademisi’ne getirildi. burada solo çocuklarının en genciyle tanıştı, anakin, ve çabucak yakın arkadaş oldular.

akademide, ayakkabı giymeyi reddetti ve heryere çıplak ayak gitti çünkü o tatooine’de böyle yetiştirilmişti. bu anakin’le yaşadığı bazı maceralarda onu zor duruma düşürdü.

bir seferinde, ikili ikrit adında jedi üstadı olan tüylü bir yaratıkla karşılaştılar. yuuzhan vong’lar galaksiyi ilk işgal ettiklerinde, diğerleri savaşa giderlerken tahiri akademi’de kaldı. duro savaşından kısa bir süre sonra, anakin yavin 4’e uyarı için geldi ama tek bulduğu peace brigade’in işgaliydi. işgal sırasında ikrit öldürüldü ve tahiri yakalandı. vong gezegeni ele geçirdikten sonra, orayı yeniden düzenlemeye karar verdi ve buna tahiri’de dahildi. usta biçimlendirici mezhan kwaad ve asistanı nen yim tahiri’yi yuuzhan vong’lara benzetmek için alışılmışın dışında işler yaptılar. tahiri artık dillerini akıcı bir şekilde konuşuyor ve onlar için savaşma isteği duyuyordu. anakin araya girdiğinde değişimi neredeyse tamamlanmıştı. sonunda tahiri mezhan kwaad’ı öldürdü ve ikili coruscant’a kaçtılar. yolda birbirlerine karşı olan hislerini açıkladılar.

değişiminden ötürü jedi’ların vong’u anlamasına yardım etti ve savaşta onların dilini kusursuzca konuşabilen birkaç kişiden biri olduğu için çok değerli hale geldi.

bir dahaki macerasında tahiri, anakin ve corran horn’la yag’dhul’da givin’a olası istilayı uyarmak için gittiler. tehdit yüzünden givin uzay istasyonunu, vong’u öldürmek için açtı ve tahiri’yle anakin’i bir depoya kapatmak zorunda bıraktı. sonun yakın olduğunu hisseden ikili öpüştüler. sonra corran tarafından kurtarıldılar.

tahiri’nin katıldığı en önemli görevlerden biriside diğer jedi şövalyeleriyle beraber myrkr’de voxyn kraliçesini öldürmek için katıldığı görevdi. burada sevgilisi, anakin’in öldürüldüğünü gördü. harap olmuştu, bu onu derin bir depresyona soktu.

tahiri, ebaq 9 savaşından önce mon calamari’de bir törenle jedi şövalyesi oldu.

coruscant’ın kurtarılması ve yuuzhan vong’ların zonama sekot’a taşınmasından sonra, alışmalarını sağlamak için vong’larla kalmaya karar verdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol