tenel ka

angelus
tenel ka chume ta’ djo (y.s. 10 - ?) hapes konsorsiyum’u chume’da’sı prens isolder’in ve dathomiri cadısı teneniel djo’nun kızıydı. hem anne, hem de babasının gelenekleri ile yetiştirildi ve hapeler’in politikasını ve fiziksel eğitim ve güç’ün yollarını dathomir’de öğrendi. yeteri kadar büyüdüğünde tenel ka, luke skywalker’ın jedi akademisi’nde eğitim almak için yavin 4’e gitti. jacen ve jaina solo ve wookiee jedi lowbacca ile kısa sürede arkadaş oldu.

jacen solo ile yaptığı bir ışın kılıcı eğitimi esnasında tenel ka’nın yeni yaptığı ışın kılıcı, kristaldeki bir problem sonucu kısa devre yaptı. jacen’ın kılıcı, tenel ka’nın kılıcının daha önce bulunduğu yerden kolayca geçerek hapan prensesi’nin sol kolunu kesti. tenel ka bu yüzden jacen’ı suçlamadı ancak jacen bunun için kendini suçlu hissetti ve bu kaza arkadaşlıklarının yönünü değiştirdi, özellikle tam da jacen’ın arkadaşlıktan öteye gitmelerini umduğu zamanlarda. kişisel kuvvet ve güvenin bir ifadesi olarak tenel ka protez bir kol takılmasını reddetti ve fiziksel özelliklerini jedi yetenekleriyle geliştirmenin yolunu aradı.

yıllar sonra, annesinin ölümünden sonra, tenel ka babası tarafından hapelerin kraliçe annesi ilan edildi, kıskanç büyükannesi, eski kraliçe anne ta’a chume’un kıskanmasına neden olarak. tenel ka hapan yönetimi ve askeriyesini yuuzhan vong’lara karşı savaşa yardıma adadı ve hapan yönetimi ve ailesindeki yozlaşmayı içten engellemeye çalıştı.

y.s. 35’te jacen solo tenel ka’dan, jedilar chissler ile ilgilenmek zorunda kaldığından kilikler’i korumak için bir filo yollamasını istedi. kabul etti, ama jacen’ın onunla biraz zaman harcaması şartıyla. sonuçta kilikler filolarını aldılar ve tenel ka hamile kaldı. takip eden sene, jacen’ın kızını doğurdu ancak kızı gözlerden uzak tuttu zira bebek kızgın hapan soyluları için bir hedef olabilirdi. üçü ta’a chume tarafından yollanan suikastçılar tarafından saldırıya uğradılar, tenel ka’nın beklediği suikastçılar değil ama kara yuva tarafından. ancak tenel ve bebek kurtulmayı başardılar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol