tionne

angelus
tionne, rindao gezegeninden bir insanımsı dişisiydi.

tionne, büyükannesi tarafından anlatılan jedi hikayeleri ile yetişmişti ancak büyükannesi bu anlattığı hikayeler yüzünden imparatorluk fırtına askerleri tarafından öldürülünce tionne büyükannesinin müzik aletini yanına alarak gezegenden kaçtı.

jedilar hakkında daha çok bilgi araştırırken, tionne luke skywalker ile karşılaştı. tionne’nin güç’te fazla kuvvetli olmadığını ama potansiyeli olduğunu gören luke onu yavin 4’teki jedi akademisi’ne davet etti.

güçlerinin limitli olmasına rağmen tionne çok sıkı çalıştı ve jedi şövalyesi rütbesine yükseldi. bir jedi tarihçisi görevini üstlendi ve çoğu kez öğrencilerine büyükannesinin enstrümanını çalarak eşlik ettiği kadim jedi hikayeleri anlatırdı.

tionne, luke skywalker’ın başka bir öğrencisi olan kam solusar’a aşık oldu ve yuuzhan vong istilasından kısa bir süre önce evlendiler. birlikte, tionne ve kam yavin 4’teki tapınak yok edildiğinde küçüklere bakma görevini üstlendiler, ikisi önce onları errant venture’a bindirdiler ve sonra çene istasyonu’na götürdüler.

tionne yuuzhan vong istilasından kurtuldu ve yeni jedi düzeni üstatları konseyi’nde bir yere sahip oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol