tycho celchu

angelus
çok az kişinin imparatorluktan nefret etmek için tycho celchu’dan daha fazla sebebi vardı. ve yine az sayıda kişinin yeni cumhuriyet’e kırgınlık duyması için celchu’dan çok sebebi vardı. imparatorluk onun doğup büyüdüğü gezegeni yok etti, yeni cumhuriyet de neredeyse kariyerini.

pasifist alderaan’da dünyaya gelen tycho celchu genç yaşta prefsbelt iv’teki imparatorluk akademisi’ne katıldı. hayali askeri yapıyı içeriden değiştirebilmekti. efsanevi soontir fel’in hocalığında eğitimini tamamladı ve yıldız destroyeri accuser’da tie pilotu olarak kariyerine başladı.

yirmi birinci doğum gününde alderaan’daki ailesini aradı ve holonet aracılığıyla onlarla konuşurken görüntü birden kesildi. tycho kısa bir süre sonra bunun sebebinin alderaan’ın ölüm yıldızı tarafından yok edilmesi olduğunu öğrendi. tüm ailesi, nişanlısı nyiestra da dahil, gözlerinin önünde yok olup gitmişti.

celchu imparatorluk servisinden kaçtı. kısa bir süre sonra asilere katıldı ve wedge antilles ile luke skywalker tarafından yeni kurulan elit x-wing ünitesi rogue squadron’ın ilk pilotlarından biri oldu. yüzbaşı celchu hoth savaşı’na katıldı ve endor’da da bir a-wing’le ikinci ölüm yıldızı’nın derinliklerine kadar uçtu. hemen ardından da bakura’da ssi-ruuk tehdidine karşı savaşarak savaş pilotu olarak ustalığını bir kez daha kanıtladı.

tycho’nun eski bir imparatorluk subayı olması, cilpar gezegenindeki tie avcısı üssüne sızdığında oldukça işe yaradı. bu görev sırasında kendisi gibi alderaan’lı olan yeni cumhuriyet ajanı winter’la tanıştı. takip eden aylarda da rogue squadron’la imparatorluğa karşı pek çok savaş görevine katıldı.

endor’dan bir yıl sonra yüzbaşı celchu bir keşif ve sızma görevi için bir tie avcısıyla hala düşmanın elinde olan coruscant’a uçtu. fakat ysanne isard onu yakaladı, ve celchu aylarca lusankya isimli hapishanede büyük acılar çekti, fakat isard onun iradesini kırıp kendi ajanlarından biri haline getirmeyi başaramadı. bunun üzerine hapishane gezegeni akrit’tar’a nakledildi ve kısa bir süre içinde buradan kaçıp yeni cumhuriyet’e döndü.

fakat yeni cumhuriyet’te neredeyse kimse ona güvenmiyordu. meslektaşları onun her an aktif hale gelebilecek, beyni yıkanmış bir gizli ajan olduğuna inanıyordu. wedge antilles celchu’ya inanan ve onun davası için mücadele eden bir avuç subaydan biriydi ve eski arkadaşını rogue squadron’a hiç değilse bir idari ve eğitmen subay olarak yeniden yerleştirdi.

coruscant’ın ele geçirilişi sırasında rogue pilotu corran horn yıldız savaşçısıyla çakıldı ve görünüşe göre de öldü. yarım yamalak kanıtları kullanan askeri mahkeme savcıları celchu’yu suçladılar ve onu utanç verici bir mahkemeye çıkardılar. fakat horn ısard tarafından hapsedilmiş olduğu lusankya ’dan kaçınca celchu hem tüm suçlamalardan arındırıldı, hem de resmi bir özür kazandı.

büyük amiral thrawn’ın yenilgiye uğratılmasından sonra tycho rogue squadron’un komutasını üstlendi. isard’ın dönüşü sırasında diğer rogue’larla beraber bir tie defender pilotu olarak amiral krennel’in kuvvetlerine sızdı ve yeniden doğan palpatine’in yok edilmesinden sonra da albaylığa yükseltildi. rogue squadron’u korsan leonia tavira’ya karşı yapılan operasyonlarda yönetti ve endor’dan dokuz yıl sonraki adumar görevine de wedge, wes janson ve derek ’’hobbie’’ klivian’la birlikte katıldı.

almania krizinden hemen sonra tycho ve winter evlendiler. iki yıl sonra da, neredeyse yirmi yılını savaşarak harcamış olan tycho askeriyeden emekliye ayrıldı. fakat emeklilik dönemi uzun sürmedi. başka bir galaksiden gelip istilaya başlayan yuuzhan vong ırkının tehdidi arttıkça tekrar aktif olarak görev almaya başladı ve sonunda o da çoğu eski kuşak asker gibi kendisini cephede buluverdi. tıpkı eski yıllardaki gibi wedge antilles’in sağ kolu olarak vong’lara karşı savaşı sürdürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol