tyvokka

angelus
tyvokka, bir wookiee ve konsey üyesi bir jedi üstadıydı. gelişmiş bir önsezi sahibi olan tyvokka, en asap bozucu öğrencisi plo koon’a karşı bile çok sabırlıydı. ikili, plo koon’un jedi şövalyeliğine yükseltilmesinden sonra da sıkı arkadaşlar olarak kaldılar ve tyvokka eski öğrencisini jedi konseyi’ne girmesi için daima yüreklendirdi.

troiken’e gönderilen jedi takımının başkanı olarak tyvokka, orada stark ticari birliği, ticaret federasyonu ve galaktik cumhuriyet’i bir arada tutarak arabuluculuk özelliğini sergilemiştir.

politik bir güç manevrası dahilinde stark, federasyon ve cumhuriyet temsilcilerini öldürmeyi denemiş ve tyvokka iki ateş arasında kalarak ciddi biçimde yaralanmıştır.

ölürken son sözlerinde tyvokka, plo koon’a kalan jediları şu şekilde dağıtmasını söylemiştir: adi gallia senatör valorum’u koruyacak, üstat qui-gon jinn ve öğrencisi obi-wan kenobi, stark’ın cumhuriyet filosuna yüklediği bilgisayar virüsünü etkisiz hale getirecek ve plo koon’da cumhuriyet kuvvetlerini, bu sorun senatoya daha fazla zarar vermeden oraya yönlendirecekti. son olarak, tyvokka eski öğrencisi ile ne kadar çok gurur duyduğunu söyleyerek güç ile bir olmuştu.

plo koon, üstadının sözünde durarak cumhuriyet kuvvetlerine öncülük yaptı. 5. qotile savaşı’nı ve stark üst uzay savaşını cumhuriyetin zaferi ile sonuçlandırdı. konseyde, tyvokka’nın boş koltuğu daha sonra plo koon tarafından dolduruldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol