zekk

angelus
zekk, hayatının ilk 9 senesini, ailesinin kolonicilik yaptığı ennth gezegeninde geçirdi. ennth gezegeni her 8 yılda bir yaptığı gibi kendini yok edince, zekk ailesini kaybetti. diğer koloniciler onu bir yetimhaneye göndermek isteseler de, zekk peckhum adlı bir adamın gemisine gizlice girerek, onunla coruscant’a geldi.

bir gün coruscant’ta jacen, ve jaina solo ile karşılaştı ve onlarla çabucak arkadaş oldu.

zekk’in saklanmış şeyleri bulma yetisi, onun içinde eğitilmemiş bir güç hassasiyeti olduğunun ilk belirtileriydi. zekk’in bu kabiliyeti gece kardeşliği’nden gölge akademisi’nin ikinci en yetkili kişisi tamith kai’nin ilgisini çekti. zekk kaçırıldı, ve akademinin başı olan brakiss tarafından karanlık tarafa çekildi. tamith kai’nin çırağı villas’ı öldürdükten sonra zekk, “en karanlık şövalye” unvanını aldı.

zekk daha sonra yavin 4’de ki jedi akademisine saldırdı. neredeyse tüm karanlık jedi’ları ölse de, son bir çaba ile akademi’den girmeyi başaran zekk, eski arkadaşı jaina solo ile amansız bir düello’ya tutuştu. jaina, zekk’i yendi ve onu tekrar aydınlık tarafa çağırdı fakat zekk çok derine kadar karanlığa batmıştı. burada bir kere daha “her zaman umut vardır” sözünü doğrulayacak bir şekilde zekk, akademiye yerleştirilmiş bir bombayı tespit etti, ve akademideki onca kişinin hayatını kurtardı. bu hareketiyle tekrar ışığa dönen zekk’e jaina dahil herkes akademide kalması için ısrar etti, fakat o tekrar karanlığa düşme korkusuyla bunu kabul etmeyerek bir kelle avcısı olmak için oradan ayrıldı.

belki de bu güç’ün iradesiydi, fakat zekk’in tüm avları daha sonra kaybolan bornan thul ile bağlantılı gözüküyordu, ve bu durum bir çok kez kötü şöhretli kelle avcısı boba fett ile karşılaşarak, hayatını son anda kurtarmasına sebep oldu. zekk bu bilgilerini jacen, jaina, tenel ka, raynar thul, ve lowbacca ile paylaştı, ve grup hep birlikte alternatif ittifakı adıyla bilinen topluluğu hezimete uğrattı. zekk daha sonra kendisinde kelle avcısı olmak için çok fazla sağ duyu olduğunu anlayarak jedi eğitimine devam etmeye karar verdi.

yuuzhan vong istilası sırasında zekk, myrkr saldırı takımının bir üyesiydi, ve takımın kurtarmış olduğu iki karanlık jedi’dan anında şüphelenmeye başlar. şüpheleri, bu iki karanlık jedi, gezegenden kaçmak için kullanacakları gemiyi, raynar halen içerideyken çalmalarıyla doğruluk kazanır.

zekk bundan sonra en iyi arkadaşı jaina’nın karanlık tarafa doğru kaydığını fark eder. fakat eğer bir şey yapmaya kalkışırsa karanlığın onu da etkisi altına alacağını düşünüp hiçbir şey yapmamaya karar verir.

zekk, mon calamari’de yapılan bir seremoni ile şövalyeliğe yükseltildi, ve sekot’lar tarafından, yuuzhan vong savaşı’nın sonuna doğru bir sekot gemisine pilotluk yapmak için seçildi.

yavin savaşından 35 sene sonra zekk, chiss sınır sorunu ile uğraşan jedi’lar arasındaydı. daha sonra görevini bırakarak jaina ile beraber galaksinin bilinmeyen köşelerinde ki myrkr’li sağ kalanların yanına gitti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol