brakıss

angelus
tarih brakiss’i daima kötü bir adam olarak tanımlayacaktı, fakat aslında trajik bir öyküsü vardı. eğer başka bir gezegende doğmuş olsaydı, büyük bir jedi şövalyesi olabilirdi.

msst gezegenindeki imparatorluk işgal birlikleri daha bir bebekken brakiss’te güç potansiyeli olduğunu keşfetmişlerdi. imparator’un böyle hallerde emirleri açık ve netti: onları yok edin ya da bizden biri yapın. brakiss yetenek testlerinde hayatını kurtarmaya yetecek kadar başarılı oldu, ama asla diğer güç kullanabilen kişiler gibi palpatine’in dikkatini çekmedi. imparatorluk engizisyonu’yla bağlantılı yeniden programlama ekipleri bunun üzerine brakiss’in beynini yıkayıp onu kendi silahları haline getirdiler.

endor savaşı sırasında brakiss henüz oldukça gençti. imparatorluğa sadık olan efendileri onu çeşitli savaş lordlukları ile msst’teki kendi çöken karargahları arasında taşıyıp durdular. daha sonra luke skywalker’ın yavin iv’te bir jedi akademisi açacağını öğrenen subaylar buraya sızıp casusluk yapmak için brakiss’in ellerindeki en iyi fırsat olduğuna karar verdiler.

brakiss’e sahte bir geçmiş hazırlandı ve genç adam rahatlıkla luke’un testlerini geçip akademi’nin ilk 12 öğrencisinden biri oldu.

oysa ki usta skywalker brakiss’in amacını en başından itibaren biliyordu, fakat zamanla onu aydınlık tarafa kazandırabileceğini umarak brakiss’i eğitmeye başladı. akademi’ye gelmesinden üç, endor savaşı’ndan da on yıl sonra brakiss kendi ruhundaki karanlıkla yüzleşeceği bir jedi testine tabi tutuldu. gördüğü gerçekten dehşete kapılan ve akademi’de daha fazla kalamayacak kadar utanç içinde olan brakiss kaçıp msst’e geri döndü. o sırada buradaki imparatorluk etkisi artık hiç denecek kadar azalmış durumdaydı. brakiss yine de onlara raporunu verdi, fakat hemen sonra kendisine yeni bir hayat bulmak üzere burayı da terk etti.

fakat geçmişinden kaçamadı. skywalker’ın başarısız olmuş bir diğer öğrencisi, dolph, brakiss’le tanıştı ve onu droid fabrikalarıyla ünlü telti ayına yerleştirdi. onun yürüteceği bir droid üretim şirketine sermaye verme karşılığında brakiss’i ürettiği tüm droidlere uzaktan kumandalı gizli patlayıcılar yerleştirmeye zorladı. artık kueller adını kullanan dolph bu saatli bomba haline gelmiş droidleri kullanarak skywalker ve yeni cumhuriyet’e karşı bir intikam planı hazırlamakla meşguldü.

endor’dan on üç yıl sonra brakiss’in droidleri cumhuriyet senato’sunda patladı. luke ipuçlarını telti’ye dek takip etti ve orada eski öğrencisiyle yüzleşti. sebep olduğu bunca ölüm yüzünden huzursuz ve kararsız olan brakiss, luke’u kueller’ın planları hakkında uyarmaya çalıştı. bundan kısa bir süre sonra da c-3p0 ve r2-d2 telti’ye geldiler ve bir dizi olay sonucu brakiss’i aydan kaçmak zorunda bıraktılar.

brakiss galaksinin kalbi olan derin galaktik merkez’e gitti ve burada hala varlıklarını sürdüren imparatorluk artıklarıyla tekrar temas kurdu. burada birbirlerine rakip, fakat ellerinde çok az askeri güç kalmış olan yeni nesil savaş lordları arasında aracılık yapmaya başladı.

endor’dan 15 yıl sonra, dış halka’da amiral pellaeon liderliğindeki esas imparatorluk cumhuriyet’le barış yaptı, galaktik merkez’deki bu artıklar ise gizlendikleri yerden cumhuriyet’le savaş halini sürdürdüler. sıfırı tüketmiş oldukları halde hala yeni bir imparatorluğun hayallerini kuruyorlardı. ellerindeki tüm kaynakları bir araya getirerek dark jedi eğitmekte kullanmayı planladıkları shadow academy adlı mobil uzay istasyonunu inşa ettiler.

brakiss shadow academy’nin lideri oldu. öğrenci bulmak için dathomir’e gitti ve oradaki cadılardan yeni bir nightsister düzeni kurulmasını sağladı. bunlardan biri olan tamith kai’yi de yardımcısı olarak aldı.

bu sırada palpatine’in bir kez daha hayata döndüğü ve desteğini shadow academy’e sunduğu söylentisi yayıldı. brakiss buna tüm kalbiyle inandı. oysa ki ’’palpatine’’, bir grup sahte imparatorluk kraliyet muhafızı tarafından ortaya çıkarılan holografik bir projeksiyondan başka bir şey değildi.

endor’dan 19 yıl sonra ’’ikinci imparatorluk’’ seferine başladı. kaynak yokluğundan dolayı brakiss terörist vur-kaç saldırılarına başvurmak zorunda kalmıştı. bir yandan da shadow academy’de genç öğrencilerini karanlık yolları üzerinde eğitiyor ve bunlarla luke’un jedilarını yenilgiye uğratabileceğini umut ediyordu. kısa bir süre için jacen ve jaina solo’yu yakalamayı da başardı, ama onları kendi amaçlarına çeviremeden ikizler kaçtılar.

brakiss sonunda kendisini yavin iv’e doğrudan saldıracak kadar güçlenmiş hissetti. jedi akademisi ve skywalker’ın yenilmesi büyük bir propaganda zaferi olacaktı. fakat savaş brakiss’in güçlerinin aleyhine dönünce brakiss imparator’la yüz yüze konuşmakta ısrar etti ve muhafızlardan ikisini öldürdükten sonra aslında tüm bunların bir kandırmaca olduğu gerçeğiyle karşılaştı. üçüncü sözde muhafız’ı da öldürdü, ama dördüncüsü istasyondan kaçarak uzaktan kumandayla shadow academy’deki patlayıcıları ateşledi. istasyon havaya uçarken brakiss de öldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol