an ya kuro

angelus
kendini karanlık kadın olarak adlandıran kuro, galaktik cumhuriyet’in son yıllarında düzene hizmet etmiş, tartışmalara yol açan bir jedi ustasıydı. gizemli bir jedi olan kuro kendi kişiliğinden vazgeçmek için adını terk etti. kuro, gümüşi gri saçlıydı.koyu renk bir cüppe giyer ve mor renkli ışın kılıcı kullanırdı.

jedi şövalyesi unvanını aldıktan sonra kuro, galakside cumhuriyet taramasının gözünden kaçan güç’e duyarlı çocukları arayıp bulmak için seyahat etti. kuro, bu seyahatlerinde, erken bir başarı elde ederek cerea gezegeninde ki-adi-mundi’yi keşfetti. mundi’yi coruscant’a getiren kuro, yaşının büyük olmasına karşın mundi’nin eğitilmesi için jedi konseyini ikna etti. yaşı erişkin olduğunda, jedi konseyi, mundi’yi usta kuro ile aralarında duygusal bir şeyler olmaması için usta yoda’ya padawan olarak atadı.

kuro, öğrencilerini geleneksel olmayan zor ama bir o kadar da etkili yöntemlerle eğittiği için jedi konseyi ona hep zor öğrenciler atadı. diğer bir padawanı olan jon antilles’te de görüldüğü üzere, kuro’nun zorlu eğitim yöntemleri öğrencileri üzerinde karanlık bir taraf bırakıyordu. başarılı bir öğretmen olan kuro’nun eğitimci kariyeri tabi ki tamamen beyaz bir sayfa değildi.

ysö 53 senesinde kuro, nar shaddaa’nın kenar mahallelerinden birinde güç’e duyarlı bir çocuk keşfetti ve bu çocuğu eğitilmesi için coruscant’a getirdi. aurra sing adını alan çocuk, jedi konseyi tarafından saldırgan tavırlarına ket vurulmasını sağlamak amacıyla zorlu bir öğretmen olan kuro’ya atandı. fakat kuro’nun emekleri boşa gidiyor gibi görünüyordu. sing dokuz yaşına gelmiş olmasına rağmen halen padawan unvanını alamamıştı. ysö 44 senesinde ord namurt’ta bir görevdeyken sing uzay korsanları tarafından kaçırıldı. korsanlar sing’i, ustasının onu sattığına ikna ederek kandırdı. kuro’ya hiçbir zaman yakın olmayan sing, hayatının geri kalan kısmını jedilara kin ve nefret duyarak geçirdi.

sing’i kaybetmenin acısıyla kuro, cophrigin 5’te inzivaya çekilip, meditasyon yaparak, eğitim tekniklerini, bir jedi olarak rolünü ve geleceğini sorguladı. ysö 32 senesinde, on iki yıllık bir inzivadan sonra kuro, o sıralar ünlü bir jedi şövalyesi olan ki-adi mundi tam tatooine’de bir göreve gitmeye hazırlanırken, coruscant’a döndü. mundi gitmeden önce, kuro eski padawanına rüyalarında çok büyük bir karanlığın yaklaştığını gördüğünü ve tatooine’de çok dikkatli olmasını söyledi.

kısa süre sonra iki jedi’ın suikasta kurban gitmesi, aurra sing’in jedi katili bir kelle avcısı olarak döndüğü haberlerini kanıtladı. kuro, eski padawanını avlamak için kendisinin görevlendirilmesini istediyse de konsey, onun sing ile olan bağlantısından ötürü bu göreve ki-adi-mundi, onun yeni padawanı a’sharad hett ile usta adi gallia’yı atadı. kuro, sing’in hedefinin kendisi olduğundan habersiz bir şekilde cophrigin 5’e geri döndü. sing’in tam saldıracağı sırada jedi takımı yetişerek suikastı önledi. hett, sing ile yüzleşerek, onu yendi. ancak, bunu yaparken öfkesini kullanmak zorunda kaldığı için kendisini suçladı ve eğitiminden vazgeçmeye karar verdi. jedilar, yakaladıkları sing ile gitmeye hazırlandıkları sırada, bir meteor yağmuru gemilerinin konmuş olduğu yeri dümdüz edince, anzati-eğitimli katili geride bırakarak kaçmak zorunda kaldı.

kuro, usta windu ile beraber geonosis savaşı’na katıldı. klon savaşları sırasında kuro, cumhuriyet’e bir general olarak değil de bir casus olarak hizmet etmeyi seçti. tholme ve aayla secura ile birlikte kuro, devaron’a sızarak buradaki ayrılıkçı üssü ile ilgili söylentileri doğruladı. görev sırasına kuro, devaron’lu senatörü öldürmek için kiralanmış sing tarafından gözlendi. sing, jedi ustaları tholme ve kuro’ya bir tuzak kurdu ve onları dev kayaların altında hapsetti. bu sırada genç secura sing’i alt etmeyi başardı. bacta müdahaleleriyle iyileşen jedi ustaları coruscant’a döndü.

büyük jedi katliamı ve galaktik imparatorluğun kurulmasıyla kuro, yeniden saklandı. saklandığı yer keşfedilince darth vader, gizemli jedi ustasının işini bitirmek için bizzat cophrigim 5’e gitti. usta kuro, vader’a kaderine razı olduğunu belirtmesine rağmen onunla yüzleşti. vader, kuro’nun üstüne dev bir ağaç düşürerek onu hapsetti ve kılıcının tek bir darbesiyle onu öldürdü. öldükten hemen sonra kuro, vader’a güç hayaleti şeklinde gözükerek, halen anakin skywalker’i karanlığın pençesinden kurtarabileceğini söyledi ve ardından güç ile bir olarak kayboldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol