anoth

angelus
han ve leia organa solo’nun üç çocuklarını hayatlarının ilk yıllarında olası tehlikelere karşı gizlemek için kullandıkları bir gezegen.

anoth aslında çağlar önce bir çarpışma sonucu yok olmuş bir gezegenden geriye kalan üç büyük parçadan ibaret. bu üç parça yerçekimsel güçlerin etkisiyle bir arada duruyor ve ortak bir kütle çekimini paylaşıyorlar. parçalardan ikisi birbirlerine çok yakın ve bunlara yerleşmek hiç bir şekilde mümkün değil. üçüncü parça ise diğerlerinden biraz uzakta ve çok az da olsa yaşamı destekleyecek kaynaklara sahip. anoth sistemi’nin merkezindeki yıldız bir beyaz cücedir. anoth’ta bir gün 14 standart saat, bir yıl da 286 gün sürer.

han ve leia’nın çocuklarına gizli sığınak olması için amiral ackbar ve luke skywalker tarafından seçilen gezegenin yaşanabilir parçasında küçük bir üs kurulmuştur. leia’nın yakın dostu ve yardımcısı olan winter burada bir süre jacen, jaina ve anakin solo’ya baktı, jacen ve jaina 2.5 yaşına basınca coruscant’a ailelerinin yanına kalmaya gönderildiler. fakat bu sırada imparatorluk artıklarından biri gizli tesisi keşfetti ve carida yöneticisi furgan tarafından yönetilen bir imparatorluk vurucu gücü, bebek anakin solo’yu yakalamak için buraya saldırdılar. saldırı başarısız oldu ve tesis bundan sonra çok seyrek olarak başka amaçlarla kullanıldı. zaten gezegenin bu kalan son üç büyük parçası da bir kaç yüzyıl içinde birbirleriyle çarpışıp tamamen yok olmaya mahkum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol