ansion

angelus
bu gezegen bilbringi ve vortex yakınlarındadır ve iki ayı vardır. gezegenin yerel ırkı ansionian’lardır ve nüfusun büyük çoğunluğunu da onlar oluşturur.

gezegen yüzeyinin büyük kısmı düz ovalar ve savan arazilerle kaplıdır. tepelik ve dağlık bölgeler çok seyrek olduğundan geniş düzlüklere sık sık kuvvetli rüzgarlar hakim olur. sonuç olarak burada türeyen yaşam türleri ya kendilerini rüzgara bırakan uçucu canlılardır, ya da dengeli ve sağlam yapılı kara canlılarıdır. fakat arazide tek tük yüksek ağaçlar ve volkanik çıkıntılar da vardır ve bunlar ovaların monoton görünümüne biraz olsun renk katarlar.

naboo savaşı’ndan 10 yıl sonra gezegenin şehirlerde yaşayan halkı kont dooku liderliğindeki ayrılıkçı harekete katılma niyetlerini bildirdiler. ansion tek başına önemli bir gezegen değildi, fakat pek çok stratejik ittifakın kilit noktasında bulunuyordu ve cumhuriyet’ten ayrılması bir domino etkisi yaratarak pek çok sistemin de beraber ayrılmasına sebep olabilirdi. cumhuriyet henüz bilmiyordu ama dooku ve diğer ayrılıkçı liderlerin de istediği zaten buydu ve şehirlerde yaşayan halkı ovalarda yaşayan göçebelere karşı kışkırtıp gezegenin ayrılmasını sağlamak istiyorlardı. fakat gezegene gönderilen jedi şövalyeleri obi-wan kenobi ve luminara unduli ile onların öğrencileri anakin skywalker ve barriss offee’nin çabaları sayesinde gezegende birlik sağlandı ve ayrılma isteğinden vazgeçildi.

yıllar sonra, endor’dan yaklaşık 23 yıl sonra coruscant’a doğru ilerleyen yuuzhan vong istila filoları ansion’u da ele geçirdiler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol