bakura

angelus
bakura endor savaşı’ndan 153 yıl önce insan koloniciler tarafından yerleşilmiş, galaksinin oldukça uzak bir köşesinde bir gezegendir.

imparatorluk önceleri buraya aldırış etmedi, fakat endor’dan 3 yıl kadar önce gezegeni ilhak etti. gezegen hükümeti başkent salis d’aar’daydı. geniş repulsor sistemleri endüstrisi ve tarımsal ihraçlarına ek olarak bakura, gezegenin iki ayından çıkartılan ham maddeler yoluyla de ikinci ölüm yıldızı’nın inşasına katkıda bulundu. yerli kurtzen ırkına rağmen bakura’da en büyük çoğunluğu sonradan gelip yerleşen koloniciler oluşturmaktaydı.

endor savaşı’nı hemen takip eden gün bakura’daki imparatorluk valisi, imparatorluk güçlerinin hala burada olduğunu sanarak bir yardım sinyali gönderdi ve bu sinyal asilerin eline geçti. sinyalde gezegenin galaktik sınır’ın ötesinden gelen bilinmeyen yaratıkların saldırısı altında olduğu söyleniyor ve acele yardım isteniyordu. asiler hem gezegeni kurtarmak için, hem de isyan’ın kötü niyetli olmadığını kanıtlamak için bakura’ya luke skywalker komutasında küçük bir filo gönderdiler. gezegendeki lokal imparatorluk birlikleri, ssi-ruuk adlı sürüngenimsi yabancıları yenilgiye uğratmak için asilerle ateşkes yaptılar ve iki kuvvet tarihte ilk defa omuz omuza savaştı. sonunda istilacılar yenilgiye uğratıldı ve bakura da imparatorluktan ayrıldı. bundan 14 yıl sonra, hala devam eden potansiyel ssi-ruuk tehdidine karşı bir filo inşa etmiş olan bakura, gemilerini corellia sektörü’ndeki bir kriz sırasında cumhuriyet’in yardımına verdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol