belkadan

angelus
dış halka’nın sınırlarındaki dalonbian sektörü’nde yer alan bu uzak gezegendeki tek medeniyet belirtisi, exgal topluluğu’nun galaksi dışında hayat arayan araştırma istasyonlarından biri olan exgal-4’tü.

yuuzhan vong öncü kuvvetleri uzun süredir hazırlandıkları isitlayı başlatmak amacıyla galaksiye girdiklerinde ilk olarak bu gezegeni hedef seçtiler ve böylelikle helska’da kurdukları gizli üsten dikkatleri çekmeye çalıştılar. belkadan bir zamanlar arazisi dalloralla ağacı ormanları tarafından hükmedilen güzel ve vahşi bir gezegendi. exgal’a sızmış olan vong ajanı yomin carr’ın gezegen yüzeyine saldığı biyolojik silahlar hızla çoğalıp gezegenin tüm doğal yaşamını yok ettiler ve atmosferini zehirlediler.

iki ay sonra gezegen normale dönmüş gibi göründü, fakat luke skywalker ve jacen solo buraya kurulan vong tesisini incelemeye geldikjlerinde her canlının yuuzhan vong biyomühendislik ürünü olduğunu ve köleler tarafından bakıldığını keşfettiler. gezegen artık vongların gemilerini yapmakta kullandıkları yorik mercanı ve başka canlı silahlar için bir üretim tesisi haline gelmişti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol