berchest

angelus
orus sektörü’ndeki berchest sistemi’nin ana gezegeni ve eski cumhuriyet yıllarında özellikle calius saj leelo; ya da ’parlayan kristal şehri’ sebebiyle galakside turistlerin uğrak noktalarından biriydi.

bir doğa ve sanatçılık harikası olan bu şehir, leefari denizi’nin kırmızı-kahverengi sularının spreyi tarafından binlerce yılda yaratılan tek, dev bir kristalin artistler tarafından kesilip biçimlenmesiyle ortaya çıkmıştı. gezegen yıllarca turistler sayesinde büyük karlar ederken, klon savaşları’nın ve galaktik krizlerin ortaya çıkması bu ticarete ağır darbe vurdu. galaktik iç savaş sırasında berchest bir imparatorluk ticaret ve ikmal merkezi olarak az da olsa başarı elde etti, fakat asla eski günlerine geri dönemedi.

gezegen endor savaşı’ndan 5 yıl sonra hala imparatorluğun elindeydi ve tam da o sıradaki imparatorluk-yeni cumhuriyet arasındaki sınırı belirleyen borderland regions üzerinde bulunuyordu. büyük amiral thrawn, cumhuriyet’e karşı başlattığı saldırı sırasında gezegeni bir birlik toplanma ve transfer merkezi olarak kullandı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol