bestine iv

angelus
imparatorluk iç halka bölgeleri’nde yeni bir donanma üssü ve tersane isteyince, yer olarak bestine iv’ü seçti. gezegende yaşayanların buna nasıl tepki göstereceklerinin bir önemi yoktu-üssün yapımı imparator tarafından onaylanmıştı. fakat bu bencilce davranışın üç efsanevi x-wing pilotunun asiler’e katılmasında yardımcı olacağı hesapta yoktu.

standartın biraz üstünde bir yerçekimine sahip olan gezegen, bestine sistemi’nin üzerinde yaşam olan tek gök kütlesiydi. bu yüzden imparatorluk uzay doklarını ve yüksek güvenlikli operasyon merkezlerini buraya kurdu ve gezegen halkını artık burada istememeye başladı.

fakat bestine kolonicileri inatçı ve bağımsızlıklarına düşkün insanlardı. gezegen yüzeyinin büyük kısmını kaplayan okyanuslar arasındaki adalarda kurdukları alçak gönüllü yerleşim merkezlerini kurmak için yıllarca çalışmışlardı. terketmeye büyük bir isteksizlikle ve ancak imparatorluk onlara başka bir yerde daha iyi bir yaşam garantisi verince razı oldular.

bu sözler boş çıktı. çok öfkelenen bestine’liler intikam alacaklarına yemin ettiler-ama kendi zaman çizelgelerine göre. onlara göre asi ittifakı çok aceleciydi ve bir kişi hariç kimse katılmadı.

jek porkins birinci sınıf bir pilottu. uçmayı çocukken t-16 skyhopper’ıyla öğrenmişti ve bestine atolleri arasında uçup dev bataklık yengeçlerini ustalıkla avlıyordu. bestine onun eviydi ve imparatorluğa yaptığının bedelini ödetmeye kararlıydı. asilere katılıp kararlı bir savaşçı oldu ve x-wing’iyle intikam hissini biraz tatmin etmesine yetecek kadar hasar verdirdi.

imparatorluk üssü bitirilmek üzereyken, bir imparatorluk muhbiri üs komutanını bestine sistemi’nin sınırlarındaki bir serbest ticaret uzay istasyonu olan kestic istasyonu’nda bazı şüpheli işler döndüğü konusunda uyardı. gerçekten de istasyon bir süredir asi’lere gizlice silah sağlamakla meşguldü. imparatorluk derhal tepki gösterdi ve yıldız destroyeri merciless oraya gelip hiç bir uyarıda bulunmadan kestic’i turbolazer ateşiyle yok etti. genç bir kaçakçı olan zev senesca bu felakette hem annesini hem de babasını kaybetti ve ittifak kabiliyetli bir pilot daha kazandı.

yavin savaşı’ndan kısa bir süre önce bestine iv’ün sulu yüzeyinde sabotaj ve sızma görevleri için aktif bir asi hücresi ortaya çıktı. bu küçük grubun en büyük başarılarından biri imparatorluk kargo gemisi rand ecliptic’in çalınmasını koordine etmek oldu.

ecliptic’in ikinci subayı olan biggs darklighter imparatorluk akademisi’nden yeni mezun olmuştu. fakat asiler’e katılmaya kararlıydı ve bestine grubunun yardımıyla gemideki diğer kişilerle beraber tie devriyelerini atlatıp kaçtı.

trajik bir şekilde hem biggs hem de jek porkins ölüm yıldızı’na karşı savaşırken öldüler. zev senesca da üç yıl sonra hoth’ta bir at-at tarafından öldürüldü. üçü de bunu göremediler, ama endor’dan sonra silah arkadaşları nihayet gezegeni imparatorluk’tan kurtardılar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol