bimmiel

angelus
bimmiel, mzx33291 sistemi’nin beşinci gezegeniydi.

ilk kez imparatorluk kaşifleri tarafından bulunan gezegenin serin çöller ve yeşil ovalarla kaplı, ılıman iklime sahip bir gezegen olduğu sanıldı. fakat daha sonra imparatorluk ekibinin aslında bimmiel’e gezegenin güneşine en yakın geçişi sırasında inmiş olduğu ortaya çıktı.

agamar üniversitesi tarafından masrafları karşılanan arkeolojik bir sefer bimmiel’in en uzak geçişinde gezegeni güneşinden fazlasıyla uzaklaştırıp derin bir kışa sokan eliptik bir yörüngesi olduğunu keşfetti. bu ekip ayrıca gezegene, onu ilk bulmuş olan imparatorluk araştırma ekibinin liderinin adını verdiler.

agamar ekibi gezegenin yerel canlılarından olan slash-fareleriyle shwpi’ler arasındaki ilişkiyi incelerlerken hiç beklemedikleri bir şey buldular: 50 yıl önce orada ölmüş olan mongei shai adlı bir yuuzhan vong savaşçısının artıkları. bu da vong’ların belkadan ve helska’da istilalarına başlamadan çok önce, eski cumhuriyet’in son yıllarında galaksiyi kuşatan hiperuzay engelini aşıp içeri girebildiklerini ortaya koydu. öğrenciler ayrıca bimmiel’in manyetik alanının belirli aralıklarla değiştiğini de keşfettiler. bu da gezegenin çıkarılacak herhangi bir statik haritasının 20-50 yıl arasında işe yaramaz hale geleceği anlamındaydı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol