bothawui

angelus
bothan ırkının anavatan gezegeni olan bothawui, aynı zamanda bothanlar’ın daha sonradan kolonileştirdikleri sistemlerden oluşan bothan space’in merkeziydi.

yüksek teknolojili, büyük şehirlerle kaplı ve endüstriyel olan bothawui, aynı isimli sitemin üçüncü ve ana gezegeniydi. gezegen uzun süre önce ticari ve diplomatik görüşmeler için tarafsız bir alan olarak önem kazanmıştı. bu yüzden hergün her türlü hile ve manevranın meydana gelmesi doğaldı. burası ayrıca galaksi çapında kendi alanında bir numara olduğu iddia edilen bothan casus ve haberalma ağının kalbiydi. galakside sirkülasyon halinde dolaşan bilgilerin çok büyük bir kısmı buradan geçerdi.

endor’dan 15 yıl sonra patlak veren caamas olayı sırasında suçlu olduğu iddia edilen bothan’lar ortaya çıkmayınca çeşitli cumhuriyet üyesi gezegenler, kimisi bothanları savunmak kimisi de gerekirse saldırmak için, savaş gemilerini burada topladılar ve gezegen az daha yeni cumhuriyet içinde çok büyük ve yıkıcı bir iç savaşın patlama noktası olacaktı ki işin arkasında bir imparatorluk komplosunun olduğunun ortya çıkmasıyla kriz sona erdi. bundan hemen sonra imparatorluk’la barış imzalanmasına rağmen bothan’lar silahlanmaya ve kendi filolarını yaratmaya özen gösterdiler. endor’dan 23 yıl sonra, yani vong istilasının başlamasından 2 yıl sonra istilacı yaratıklar bothawui ve etrafındaki bothan space’e oldukça yaklaşmış, fakat buraya henüz saldırmamışlardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol