brath qella

angelus
bu gezegen qella ırkı ile onların ataları olan ahra naffi ırkının anavatanıydı. qella ırkı burayı yuvataşı, ya da başlangıç yeri olarak tanımlıyordu.

n’oka brath yıldızının yörüngesindeki gezegenin yakınlarında bir astroid kuşağı vardı ve gezegen yoğun bir atmosfere sahipti. iki doğal uydusu bulunuyordu. gezegen yavin savaşı’ndan yaklaşık 142 yıl önce, eski cumhuriyet’in üçüncü genel araştırması sırasında bulunmuştu. üçüncü genel araştırma seferinin geri dönme, incelenmeye değer gezegenleri tanımlama ve bir keşif ekibiyle geri dönme vakti geldiğinde gezegen neredeyse tamamen buzullarla kaplanmıştı. gezegenin ekolojisi görünüşe göre bir dizi astroid çarpması sonucu harap olmuş durumdaydı. cumhuriyet brath qella’yı unuttu, fakat daha sonra tobek’ler gezegeni tekrar keşfedip ona maltha obex adını verdiler.

gezegen bu şekilde tobek idaresi altında kaldı, ta ki yeni cumhuriyet esrarengiz teljkon gemisi’ni aramaya başlayana dek. bu tuhaf gemi, sinyal kodu olarak qella ırkının genetik kodlarını kullandığının keşfedilmesinden dolayı bu ırkla bir şekilde bağlantılıydı. gezegene kayıp qella ırkı hakkında bilgi toplamaya gönderilen araştırmacılar bit çığ düşmesi sonucu öldüler. teljkon gemisi’nde bulunan bir odanın qella sistemi’nin yok edilmeden önceki halini temsil ettiği anlaşılınca brath qella’nın aylarından birinin son derece belirsiz yörüngeye sahip olduğu da ortaya çıktı.

qella’lar eninde sonunda bu ayın gezegenlerine çarpacağını anlayarak gemi’yi bir kaçış aracı olarak inşa etmişlerdi. beklenen felaket gerçekleştiğinde parçalanan aydan fırlayan taşlar tüm gezegen yüzeyine yağdılar. bu arada qella ırkı kendilerini yer seviyesinin çok altına gömerek beklemeye başladılar. gezegenin ekosistemi buzul çağına girdi ve teljkon gemisi otomatik olarak sistemi terketti. gemi endor savaşı’nda 12 yıl sonra nihayet artık maltha obex olarak bilinen brath qella’ya döndüğünde yıllar önce programlanmış olduğu, yıllarca sürecek olan işe koyuldu: buzulları eritmek ve qella ırkını tekrar hayata döndürmek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol