brentaal

angelus
merkez gezegenleri bölgesindeki bormea sektörü’nde bulunan ve hydian yolu ile perlamian ticaret rotası’nın tam kesişim noktasında bulunduğu için stratejik öneme sahip olan brentaal sistemi’nin dördüncü ve ana gezegeni. chandrila ve ralltiir gibi önemli gezegenlere de oldukça yakındı.

brentaal, tuz oranı yüksek okyanuslarla çevrili sekiz kıtası olan kuru bir iklime sahip bir gezegendi. gezegen turistler için pek çekici bir yer değildi, çünkü atmosfer kirliliği bir dönem çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştı. yıllarca süren bir çevre çalışması atmosferi solunabilir hale getirdi, fakat alışık olmayanları rahatsız edecek derecede bir metan kokusunun kalmasını engelleyemedi. gezegen ticari bakımdan oldukça gelişmişti ve şehirlerdeki ekonomik ve politik hayat, yönetimdeki soylu evler tarafından idare ediliyordu. imparatorluk yıllarında bu evler imparatorluk valisi jerrod maclain’in kontrolündeydi.

brentaal, endor savaşı’ndan sonra cumhuriyet’in hedef listesinde önde gelen isimlerden biri oldu. rogue squadron öncülüğündeki cumhuriyet güçleri endor’dan 6 ay kadar sonra sisteme saldırılarını başlattıklarında oldukça zayıf bir savunmayla karşılaştılar. bunun sebebi imparatorluk istihbarat şefi ysanne isard’ın coruscant’ta palpatine’in tahtına geçmiş olan sate pestage’i rakipleri karşısında güç duruma düşürmek istemesiydi. brentaal savaşı olarak bilinen bir dizi çatışmadan ve sadece imparatorluk 181. avcı grubu’nun ciddi bir direniş göstermesinden sonra cumhuriyet gezegenin kontrolünü ele geçirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol