carida

angelus
koloniler bölgesi’ndeki caridan sistemi’nin başlıca gezegeni olan carida, imparatorluğun en prestijli ve en geniş kapsamlı askeri eğitim tesislerinden birine ev sahipliği yapmıştı.

büyük bir gezegen olan carida’nın yerçekimi standartın biraz üzerindeydi ve bu da saha eğitimi alan askerlerin kaslarını güçlendirmede işe yarıyordu. gezegen her tür arazi ve iklim türüne sahipti: sık ve tehlikeli hayvanlarla dolu yağmur ormanları, öldürücü çöller, okyanuslar, kutup bölgelerinde buzullar, yüksek ve aşılmaz dağlar. tüm bunlar geleceğin sormtrooperlarının eğitiminde test alanı olarak kullnaılıyordu ve askerler ve subaylar sık sık bu bölgelere kamplara gönderiliyorlardı.

carida’nın insan olmayan yerli ırkı caridan’lar da imparatorluk yönetimini benimsemişlerdi ve tüm gezegenlerinin dev bir askeri kampa dönüşmüş olması onları mutlu ediyordu. zaten imparatorluk’tan önce de burada pek çok eski cumhuriyet eğitim tesisi bulunduğu için caridalılar bu alanda gururlu bir geçmişe sahiptiler. carida’nın son derece öldürücü vahşi yaşam formları arasında belki de en ünlüsü saldırganlıklarıyla bilinen carida savaş örümceğimsileriydi. jabba the hutt’ın evcil rancor’uyla dövüştürmek için bu canlılardan satın aldığı bilinmekteydi.

carida, imparatorluk tarihinin pek çok ’’renkli’’ kişiliğinin eğitildiği yer oldu. bunlar arasında amiral daala, han solo ve baron soontir fel de vardı.

endor savaşı’ndan sonra bir kaç olumlu atılım dışında imparatorluğun sürekli yenilmesi ve dağılmasına rağmen carida en sadık imparatorluk gezegenlerinden biri olmaya devam etti ve akademilerini açık tuttu. endor’dan 7 yıl sonra ise imparatorluk artık darmadağın olmuş haldeydi ve carida da bulunduğu bölgede izole edilmişti. gezegende hala çok büyük ordular ve kara güçleri vardı, ama bunları taşıyıp koruyacak gemi kalmamıştı. bu sıralarda carida elçisi olan furgan, sözde cumhuriyet’le diplomatik görüşmeler başlatmak için, ama aslında sonuna dek imparatorluğa sadık olarak coruscant’a gitti ve gizlice mon mothma’yı zehirledi. furgan’ın ajanları daha sonra amiral ackbar’ın gemisini sabote ettiler ve en küçük solo çocuğunun saklandığı yerin koordinatlarını da öğrendiler.

ancak carida’nın günleri sayılıydı. karanlık tarafın etkisinde olan luke’un öğrencisi kyp durron sun crusher adlı çalıntı deneysel süpersilahla carida’ya geldi ve yıllar önce zorla imparatorluk hizmetine sürüklenmiş ağabeyi zeth’in bırakılmasını, yoksa carida güneşine bir yankı torpidosu atacağı ültimatomunu verdi. vakit kazanmak isteyen ve sun crusher’a da gözünü diken furgan’ın emriyle kyp’a zeth durron’un ölmüş olduğu yalanı söylendi ve havalanan 60 tie savaşçısı da sun crusher’a saldırdı. fakat plan ters tepti. öfke ve acı içindeki kyp durron torpidosunu carida’nın güneşine attı ve torpido güneşin merkezine doğru yolunu açarken iki saat içinde yıldızın dengesini kaybedip kritik noktaya ulaşacağını ve caridalıların da gezegeni terketmeleri için bu kadar zamanları olduğunu söyledi.

caridalılar panik içinde gemilere dolmaya başladılar, ancak çok az sayıda kişiyi alacak kadar vakit ve zaman vardı. carida’nın güneşi patladı. ilk şok dalgası gezegen yüzeyindeki canlı cansız herşeyi yakıp yok etti. ikincisi de hem carida’yı, hem de sistemdeki diğer tüm kütleleri yumurta gibi parçalayıp açtı. tüm sistem yok oldu ve milyonlarca yerli caridalı ile imparatorluk personeli öldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol