myrkr

angelus
iç halka bölgeleri’nde yerleşilmiş bilinen bölgelerin sınırlarının içinde olmasına rağmen jedi şövalyeleri daima myrkr gezegeninden uzak durmuşlardı. bunun sebebi gezegen yüzeyi ziyaret edildiğinde anlaşılabilirdi. myrkr, ysalamiri isimli ve güç’ü ’’geri itebilmek’’ gibi tuhaf bir yeteneğe sahip olan küçük, zararsız hayvanların yaşadığı gezegendi.

bu benzersiz yeteneğin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili çok az bilgi vardı, ama tek bir ysalamiri içinde güç’ün etkili olamadığı on metre çapında bir alan yaratabilirdi. bu yaratıklar ağaçlarda yaşıyordu ve myrkr da baştan sona ormanlarla kaplıydı. bir ormandaki tüm ysalamiri’ler birbirlerinin güç-işlemez alanını takviye edince gezegenin büyük kısmı bir jedi şövalyesinin ilk başta kendisini bir duyusunu kaybetmiş gibi tuhaf hissedeceği, sonra da hiç bir şekilde güç’ü kullanamayacağı bir yer haline geliyordu.

myrkr’ın bir diğer yerel hayvanı da vornskr isimli dört bacaklı yırtıcıydı, ve o da avını içgüdüsel olarak güç’ü kullanıp bularak avlıyordu. bir teoriye göre savunmasız ysalamiri’ler kendilerini vornskr’lardan korumak için milyonlarca yıllık evrim süreci içinde bu eşsiz yeteneklerini geliştirmişlerdi.

bazı bilimadamlarına göre de ağaca benzeyen bir ırk olan neti’ler(ya da ryyk) myrkr’da ortaya çıkmışlardı. ood bnar adlı bir neti’nin en azından gençliğinde myrkr’da geçirdiği ve sonra çağının önemli jedi ustalarından biri olduğu ve sith savaşı’nda yer aldığı biliniyordu.

myrkr eski cumhuriyet yıllarında çok az ’’resmi’’ dikkat çektiği için kaçaklar, kaçakçılar ve diğer toplumca hoş kabul edilmeyen tipler için başlıca bir durak noktası olmuştu. ağaçlardaki yoğun metal oranı da uzaydan yapılan sensör taramalarını etkisiz hale getirdiği için kaçakçı lideri talon karrde, organizasonunun karargahını myrkr’ın büyük kuzey ormanı’nın derinliklerine kurmuştu. burası gezegendeki tek önemli kasaba olan hyllyard city’e üç günlük yürüme mesafesindeydi.

endor savaşı’ndan beş yıl sonra cumhuriyet’e karşı yarni bir dizi saldırı başlatan büyük amiral thrawn, ysalamiri’lerin varlığını öğrenmiş ve zaman zaman gezegene gelip bazı gizli projelerinde kullanmak üzere bu hayvanlardan toplatmaya başlamıştı.

bu günlerde karrde, luke skywalker’ın hasarlı gemisini uzayda buldu ve onu myrkr üssüne getirdi. luke güç yeteneklerinin gitmesinin şoku içinde olmasına rağmen bir skipray blastboat’la kaçtı ama karrde’nin elemanlarından mara jade de bir gemiyle peşine takıldı ve sonunda iksis de ormana çakıldılar. tam bu sırada thrawn’ın yeni bir ysalamiri akını için gelmesi işleri iyice karıştırdı ve bir dizi maceradan sonra karrde ve adamları thrawn’ın düşmanlığını kazandıkları için apar topar üssü toplayıp gezegeni terketmek zorunda kaldılar.

myrkr endor’dan yaklaşık 22 yıl sonra yuuzhan vong kuvvetleri tarafından istila edildi. vong’lar galaksiye giren en büyük koloni gemileri olan ve artık hareket edmeyecek kadar yaşlanmış olan 120 kilometrelik baanu rass’ı da gezegenin yörüngesine getirdiler. vong’ların myrkr’daki yerel hayatı keşfetmeleri uzun sürmedi ve bir yıl içinde koloni gemisindeki genetik laboratuvarlarını kullanarak vornskr’lardan jedi avlamak için melez, saldırgan bir ırk yarattılar. genç jedilardan oluşan bir ekip gemiye sızıp voxyn’lerin kaynağını yok etmeyi başardı, ama bunun bedeli ağır oldu. kayıplar listesine anakin solo da dahildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol