a99 susoluyücusu

angelus
ticaret federasyonu’nun çıkarma gemilerinde kaçak olarak naboo’ya gelen qui-gon jinn ve onun padawan çırağı obi-wan kenobi, naboo’nun yerli halkı gunganlardan olan jar jar binks ile arkadaş oldu.

uzun boylu amfibik gungan onları bataklık gölünün esrarengiz derinliklerinde uzanan kendi ülkesi otoh gunga’ya götürdü.suda yaşayan bu canlıyı kendi doğal ortamında izleyebilmek için qui-gon ve obi-wan kemerlerinden küçük nefes alma aygıtlarını çıkardılar.

a99 susoluyucusu bir jedi şövalyesinin kemerine yerleştirilmiş olan küçük bir nefes alma aygıtıdır.bu küçük ağızlık kullanıcının nefes almasını sağlayacak bir solunabilir hava sistemi ile birlikte dizayn edilmiştir.a99 sualtında, boşlukta ve zehirli ortamlarda kullanılabilmesi amacıyla gelişmiş filtrelerle donatılmıştır.a99’un farklı ırkların fizyolojilerine uyum sağlayabilen pek çok çeşidi vardır.

örneğin jedi ustası plo koon’unki daha ayrıntılı ve özel bir aygıttır. bu aygıt sayesinde onun kel dor’a uygun fizyolojisi yaşamsal gazlarla desteklenir. a99’un küçük ebatlı hava tankı iki saat boyunca oksijen sağlayabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol