mynock

angelus
mynocklar galaksi çapında yıldızgemisi kaptanlarının baş belası olan derimsi kanatlara sahip iri, silikon-bazlı yaşam formlarıdır.

enerji emisyonlarıyla, özellikle de yıldızlardan yayılan radyasyon ve elektromanyetik enerjiyle beslenirler. ayrıca astroidler ve boşlukta rastladıkları enkazlarda buldukları silikon ve diğer minerallerden de faydalanırlar.

bazı teoriler bu canlıların ord mynock yıldız sisteminden türediğini öne sürer, ancak bununla ilgili herhangi bir kanıta rastlanılmamıştır. çoğu gezegen ortamının onlar için öldürücü olduğu göz önünde bulundurulursa doğrudan derin uzayda ortaya çıkıp evrimleşmiş olmaları bile mümkündür.

sadece bir kaç temel organa sahip olan bu çok basit yapılı organizmalar bölünerek çoğalırlar. genellikle sürüler halinde yaşarlar ve yıldızsal enerjiler temel besin kaynakları olduğu için kendilerini derin uzaydaki enerji rüzgarlarına bırakarak hareket ederler. ayrıca fırsat buldukça kendilerini uzay gemilerinde yapıştırıp onlardan da enerji emmeye çalışırlar. dikkat edilmezse gemilere çok büyük zararları dokunabilir. mynocklar bölünecek kadar büyüdüklerinde yaklaşık 160 cm uzunluğa erişmiş olurlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol