rancor

angelus
rancor, jabba the hutt’ın taht odasının altında gölge bir bölmeye gizlenmiş korkunç bir yaratıktır.

5 metre uzunluğundaki yükleselen bir kas kitlesi ve sürüngen gövdesine sahip rancor kalın ve kısa iki ayak üstünde yürürdü. avını yakalamak için orantısız derecede uzun kollara sahipti. yüzünün büyük kısmını dişlerle dolu, salyalı bir ağız kaplıyordu. zırhlı derisi o kadar kalındı ki tabanca ışınları ona sadece can sıkıntısı veriyordu.

rancor jabbayı eğlendirmenin yanı sıra istenmeyen hizmetçi, müzisyen veya hutt’ın hoşlanmadığı herhangi birinden kurtulmaya yarıyordu. ?boska!? diye bağırarak jabba tahtının önündeki gizli bir tuzağı aktive ediyordu. kurban aşağı düşüyor ve jabba ve ahlaksız seyircilerinin korkunç olayları izlemesini sağlayan bir gözlem ızgarası açılıyordu. gıcırdayarak yukarı açılan bir kapı sayesinde yaratık serbest kalıyordu. rancor çukura düşen her talihsiz ruhun işini çabucak bitiriyordu.

jabba genç jedi ı canavarın inine yuvarladığında luke skywalker rancor kurbanlarının tipik kaderini tersine çevirdi. skywalker canavarın pençelerinden kaçtı ve onu kafesine geri çekti. rancor yukarı çekilmiş kapının tam altında durduğunda luke eski bir kurbanın kafatasını kontrol mekanizmasına fırlattı. kapı rancoru ezerek aşağı indi ve böylece jabba’nın hayvanı öldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol