sarlacc

angelus
tatooine’in kum denizi’nde, büyük carkoon çukuru’nda sarlacc diye bilinen korkunç bir yaratık yaşar.

otobur, hareketsiz yaratık neredeyse tamamen çöl kumlarının altında gizlidir. yüzeye sadece, eğimli kumlara düşecek kadar talihsiz herhangi bir avı yakalamaya hazır kavrayıcı dokunaçlarla kaplı iğrenç ağzı uzanmaktaydı.

ağzının çapı 3 metreden fazlaydı ve içe dönük dişlerle kaplıydı. ağzının ortasında, lezzetli bir lokma yakalamak için körlemesine hareket eden iri ve kaslı bir dile sahip düz, sivri bir gaga vardır.

sarlacc, izolasyonundan dolayı, çukura düşecek hayvanlara bağlı olduğu için nadiren beslenirdi. bu nedenle çok etkili bir sindirim süreci geliştirmişti. sarlacc’ın mide girişi avını 1000 yıl canlı tutmaktadır.kurban canlı bir şekilde sonsuz acılar içinde kavrulurken, yaratık avını yavaşça gerekli besinlere ayrıştırır.

sarlacc, jabba the hutt’ın en favori hayvanıydı. şişman gangster düşmanlarını sarlacc’a atarak eğlenirdi. o ve çetesi sarlacc’ın kurbanlarının carkoon çukuru’nun eğimli kumlarından umutsuzca yukarı kaçmaya çalışmalarından zevk duyarlardı. böylesi bir hareket ise yaratığı harekete geçirirdi ve yaratık yapışkan diliyle saldırır ve avını yemek bekleyen ağzına götürürdü.

jabba’nın luke skywalker, han solo ve chewbacca’yı sarlacc’a atma denemesi faciayla sonuçlandı. skywalker serbest kaldı ve çoğunun çukurda debelenmesine neden olacak şekilde jabba’nın korumalarının işini bitirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol