wampa

angelus
kemik donduran soğuk hoth ovalarında bir gezgini bekleyen tek tehlike değildir.

2 metreden fazla boyuna rağmen, buz yaratığı wampa yine de gizlilikle hareket eden bir yaratıktır. beyaz kürkü mükemmel kamuflaj sağlar ve uğultulu hoth rüzgarları çok geç olana kadar yaklaşmasını maskeler. wampa pençeli elinin ağır bir darbesiyle dayanıklı bir tauntaun’un boynunu kıracak kadar güçlüdür.

hoth buzunda oyulmuş mağaralarda yaşarlar ve avlarınıda buraya getirirler. ziyafete kadar avını mağara tavanına asar.

asiler hoth’da gizli üslerini kurduklarında wampa saldırılarından çok çekmişlerdir. komutan luke skywalker devriye görevindeyken bir wampa tarafından saldırıya uğramıştır. skywalker yem olmaktan ve hoth fırtınasında ölmekten son anda kurtulmuştur. yetenekli tıbbi droid 2-1b’in uyguladığı bacta tedavisine rağmen luke hala o karşılaşmanın izlerini taşımaktadır.

hoth üssü’nün tahliyesinden hemen önce asiler tekrarlayan wampa saldırılarıyla uğraşmak zorunda kalmışlardır. bir şeylerin kötü gittiğinin ilk işareti boynu gizemli bir şekilde kırılmış ölü bir tauntaun’un bulunmasıydı. astromekanik droidlerinin sesine gelen wampalar ittifak mağaralarının gittikçe daha derinlerine girmişlerdir. echo üssü’nü tamamen boşaltmadan önce asiler en azından bir wampayı kafese kapatıp yakalamayı başarmışlardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol