elomlar

angelus
yüzyıllar boyunca elom ırkı ve dondurucu çöl gezegeni halkı elomin ırkı birbirlerinden habersiz yaşadılar. teknolojik açıdan daha ileri olan elomin gezegenin yüzeyine şehirler inşa ederken, elomlar yeraltının derinliklerinde yaşadı.

ilkel ve barışçıl elomlar mağaralarında kalmaktan mutluydular. yüzeyde evrimleşmiş ancak yeraltına inmiş, gezegenin kabuğunda kısılmış olan kaynak sularını izlemişlerdi. mağaralarda yaşayacak şekilde uyum sağladılar, toprağı kazmak için sert pençeler, tırmanmak için kavrayıcı ayak parmakları, karanlık ortamlar için kuvvetli bir gece görüşü ve sert, kuru çöl ortamında sağ kalabilmek için su depolayıcı deri geliştirdiler. elomların gece görüşü öyle kuvvetlidir ki, parlak ışıklar bir elom’un gözlerini acıtabilir.

gözüpek elomin kaşifleri yıpranmış a’driannamieq dağları’nda elom mağaralarının izlerine rastladılar. elominlerin yaşam tarzlarının üzerine kurulu olduğu oldukça katı bir düzen ve yapı kuralları vardı ve gezegenlerini mağaralarda yaşayanlarla paylaştıkları gerçeği onlar için büyük bir şoktu. bu kaşifler keşiflerini elomin konseyi’ne iletmekte başarısız oldular ve iki ırk birbirinden habersiz yaşamaya devam etti.

elom gezegeni cumhuriyet’in bir parçası olduğunda, elominler galaktik yönetim kazançlı bir anlaşma yaparak çok değerli lommite madenini gezegenin kabuğundan çıkararak ihraç etmeye başladı. bir maden yatağında yeraltındaki elom uygarlığı keşfedildiğinde, cumhuriyet bu yeni keşfi incelemek için bir grup yolladı. aylar süren pazarlıklardan sonra cumhuriyet elomların bilinçli yaratıklar olduklarına ve de gezegenin mineral zenginliği üzerinde hak iddia edebileceklerine karar verdi. elomlara büyük bir alan hediye edildi ve elominler yeni keşfettikleri komşularıyla kaynaklarını paylaşmaya başlatacak bir programı uygulamaya koydular.

elominler bu kadar yabancı bir kültür ile hemen arkadaş olmakta tereddütlüydüler ve de elomlar’ın çoğu hala yeraltındaki ilkel hayatlarını sürdürmeye kararlıydı. imparatorluk kurulduğunda, elominler köleleştirildi ve elomların hakkı olan alanlar ellerinden alındı.

elomlar imparatorluk askerlerinden kaçmak için yeryüzünün daha da derinine indiler. genç ve asi elomlar, elomin kölelerini kurtarmak için "maden kazalarına" sebep oluyorlardı ama toplumun yaşlıları böyle dikkatsiz davranışları hoş karşılamıyordu.

elomlar kendi anayurtlarındayken barışçıldırlar ve topluluk halinde yaşarlar. cseria adını verdikleri küçük kasaba-vari yerlerde yaşarlar. dağılmış cseria yılda bir kere sorunları çözmek ve ticaret yapmak için toplanır. ilginçtir ki, gezegenlerinden ayrılan bazı elomlar’ın sosyallik konusunda problemleri olduğu görülmüştür, bunun sebebi de ırklarından ve evleri saydıkları mağaralarından uzaklaşmanın getirdiği psikolojik tepki olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol