duros

angelus
bin yıl önce bilinmeyene doğru yelken açarlarken duros galaksideki en eski ticaret yollarını ve hiparuzay rotalarından bazılarını keşfetmişlerdi. bu ırk yıldızlararası yolculuğu cumhuriyet kurulmadan keşfetmişti ve yıldızlar arasında seyahat etmek için anayurtlarının topraklarını neredeyse tamamen terk ettiler. corellialılar ile beraber galaksideki en görmüş geçirmiş uzay gezginleri olarak tanınırlar. duros ırkının ilk kolonizasyon çalışmalarından biri neimoidia’da gerçekleşti ve binyıllar sonra neimoidialılar, duros ırkının hafif bir kopyasına dönüştüler.

duros ırkının anayurdu duro ise bin yıllık ihmalin sonucu yıprandı. duros ırkı yıldızlara açıldığında gezegenlerinin çoğu gitgide daha çok kirlendi. duros politik gücü kadim kraliyet ailesinden yıldızlararası zengin firmalarının koalisyonlarının eline geçince, duros’un atasal kökleriyle olan tüm bağlantıları koptu. duros halkı büyük bir genişleme çağına girdiler ve yörüngesel şehirler veya uzaktaki koloni dünyalarda yaşamayı tercih ettiler.

duro’nun ılık yüzeyi tarlalara ev sahipliği yapıyordu ve muazzam otomatik gıda fabrikaları her hangi bir yere yollanabilecek gıda üretiminde kullanılılıyordu. bu tür alanlar arttıkça vahşi yaşamın yaşam alanlarını tehdit etmeye başladı ve sonunda duro’nun milyonlarca yerli hayvanının ölümüne neden oldu.

imparatorluk yükselerek duro’nun kontrolünü eline aldığında, kadim kraliyet vadisi’nin yakınlarında madencilik çalışmalarına başladı. imparatorluk’un dikkatsiz deneyleri büyük bir bölgeye zehirli atık boşaltarak gezegenin zaten sallantıda olan ekolojisini iyice bozdu. endor savaşı’nı takiben, duro imparatorluk hükmünden kurtularak yeni cumhuriyet’e katıldı ve tersanelerini onun emrine sundu.

klon savaşları’yla beraber neimoidialıların adının kötüye çıkmasıyla, ırktan pek çok kişi ata miraslarından vazgeçti ve kendilerini duros ırkından biri olarak gizlediler. nar shaddaa’nın büyük bir kısmı saklanmak isteyen neimoidialılar için bir sığınak görevi yaptı.

duros sakin ve barışçıl kişiler olarak bilinir ve de bu sebepten galaksinin pek çoğunda kolaylıkla her yere kabul edilirler. ayrı bireyler olarak, son derece güvenilir işçilerdir. çoğu zaman sakin ve bazen de suskun olsalar da, hikaye anlatacak biri lazım olduğunda son derece değerli olabilirler zira tamamen farklı ırklardan oluşan büyük bir dinleyici kitlesinin dikkatini bile çok uzun süre üzerlerinde tutabilirler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol