nute gunray

angelus
ticaret federasyonunun naboo savaşındaki yönetici valisi. yeşil-gri derili ve kırmızı gözlü bir neimodianlı olan gunray, önemli statüsünü pahalı cüppeler ve etkileyici bir baş süsü giyerek sergilemektedir.

teğmen rune haako’nun yardımıyla, naboo’yu kuşatmıştır. sith lordu darth sidious’un emirleriyle hareket edip, daha sonra yıkıcı bir işgal hareketine başlamıştır. hırslı ve katil ruhlu gunray, ticari bir kazanç peşinde her türlü vahşeti gerçekleştireceğini kanıtlamıştır. en sonunda kraliçe amidala ve askerleri tarafından ele geçirilmiştir.

cumhuriyet yetkilileri tarafından tutuklanıp adalet önüne çıkartılan gunray ve teğmen rune haako, kârlı ticaret federasyonunu, bu çürümüş çaba uğruna bırakmaya bile razı olmuşlardır.

fakat cumhuriyet’in yozlaşmış son dönemlerinde, adalet bile satın alınabilmektedir. yüksek mahkeme önünde dört davadan sonra, gunray halen naip unvanını korumuştur.

kont dooku’nun ayrılıkçı hareketi, cumhuriyeti parçalamaya başladığında, galaksinin en büyük şirketleri ticarete fayda sağlayabilecek olan bu galaktik reform fikrine kapılmışlardır. gunray da padme amidala’ya karşı suikast girişiminde bulunmuş bağımsız sistemler konfederasyonu’na bağlılık bildirmiş olsa da, böyle fikirler ile oynamaktadır.

kelle avcısı jango fett, naboo senatörünü öldürmesi için zam wessel’i kiralamıştır. wessel başarısız olsa da, amidala ayrılıkçı güçler tarafından yakalanmış ve gunray’ın önünde idam edilmek üzere idam arenasına getirilmiştir. fakat amidala, zor bir hedef olduğunu bir kere daha kanıtlamış, ve klon savaşçılarının geonosis’i basmasıyla nute gunray korkarak orayı hemen terk etmiştir.

gunray, savaştan git gide sıkılır. artık ayrılıkçıların görünmez lideri darth sidious’un verdiği zenginlik ve fetih sözleri, onun barış arayışlarını dindiremez olmuştur. kendi hayatını bile riske atarak general grievous’un liderliğini sorgulamıştır.

sidious, ayrılıkçı liderleri mustafar’a kaydırdığında gunray, savaşın sonunun yakın olduğunu düşünmüştür.darth sidious ayrılıkçılara ihanet etmiş, onları galaksinin imparatoru olabilmek amacı ile kullanmıştır. sonra onlara daha fazla ihtiyacı kalmadığını düşününce, sidious yeni çırağı darth vader’ı mustafar’a göndererek tüm ayrılıkçıları infaz ettirmiştir. vader tüm suç baronlarını ışın kılıcıyla katlederken, nute gunray’ı sona bırakmıştır.

korkudan ne yapacağını bilemeyen neimoidianlı canının bağışlanması için yalvarmış, fakat vader onu kılıcının tek bir hamlesiyle öldürmüştür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol