plo koon

angelus
köklü bir jedi soyundan gelmiş olan ve jedi konseyi’nin üyelerinden korkusuz bir savaşçı.

plo koon bir çok kere qui gon jinn’le omuz omuza savaşmıştır ve arkadaşının jedi konseyine katıldığını görmeyi arzulamaktadır.

dorin’den bir kel dorlu olan plo koon coruscant gibi oksijen zengini gezegenleri ziyaret ederken özel koruyucu gözlükler ve anti oksijen maskesi takmak zorundadır. aynı zamanda mükemmel jedi güçlerini üst sınırlara çıkartan çok gelişmiş duyu ötesi organlara sahiptir.

genosis savaşına katılan jedilardan biriydi. ki-adi-mundi, aayla secura ve başka jedilarla beraber droid kontrol gemisini kapatmaya gittiler. oradan sağ kurtulan bir kaç jedidan biriydi. daha sonraki klon savaşları’nda general olarak görev yaptı.

plo koon, elektrik yargılaması adı verilen bir güç tekniğinde uzmandı. pek çok jedi bu gücün düşmanları sith lordlarının kullandığı güç yıldırımlarına benzediğini düşünüyorlardı.

klon savaşları’nın sonunda, cato neimoidia’da yıldızsavaşçılarından bir gruba komuta ediyordu. emir 66 yayınlandığında arc-170 yıldız savaşçılarını kullanan klon pilotlar, plo’nun gemisine ateş açtılar ve geminin motor bölümünü vurarak jedi’ın kontrolü kaybetmesini sağladılar. ikinci atışlarında yıldız savaşçısını iki parçaya böldüler. yıldızsavaşçısının kokpiti yeniden kontrolü sağlamaya çalışan jediya rağmen binalardan tekine çarparak, jedi üstadının ölümüne sebep oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol