poggle the lesser

angelus
poggle the lesser ıssız dünyadaki taşlı tepelerde yaşayan büyük geonosian kolonisinin lideriydi.

poggle, tekno birliğinin savaş droidlerinin yapımını izledi. büyüyen ayrılıkçı harekete işçilerini teslim etti ve bağımsız sistemler konfederasyonu’nun ilk toplantısına ev sahipliği yaptı.

jedi ve senato casuslarının onun bölgesini keşfetmesinden sonra, poggle onların duruşmasını yönetti. obi-wan kenobi, padmé amidala ve anakin skywalker casusluktan suçlu bulundular ve geonosian geleneklerine göre idama mahkum edildiler.

diplomaside büyük bir yanlış adım olsa da poggle böyle saygı değer cumhuriyet temsilcilerinin idamını kabul etti. genosian’lar silah yapıcılarıydı ve poggle’a göre onlar her bir saldırıya hazırlardı.

jedi takviyesinin beklenmedik gelişi halk gösterisini delice bir savaşa çevirdi. poogle ve öteki ayrılıkçı liderler yer altında bir komuta merkezine çekildiler. orada şok içinde cumhuriyet güçlerinin onların yeni kurulmuş klon ordularıyla gelmelerini seyrettiler. klonların saldırısı sebebiyle, poggle savaşçılarına yer altı mahzenlerine çekilmelerini emretti.

poggle, genosian’ların yapımına söz verdiği mükemmel bir silahın çok gizli planlarına sahip bir şekilde, planı karanlık ustasına ulaştırmak için geonosis’ten ayrılan count dooku’ya geri verdi.

klon savaşları sırasında ayrılıkçı konsey’deydi. kont dooku ve general grievous’un komutası altındaki bağımsız sistemleri maddi olarak destekliyordu. klon savaşlarının arkasındaki sith artık ayrılıkçılara ihtiyaç kalmadığına karar verdiğinde darth vader tarafından öldürüldü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol