joclad danva

angelus
joclad danva insan ırkına mensup bir jedi şövalyesiydi.

joclad danva dövüş konusundaki ustalığı ile tanınırdı. iki ışın kılıcı kullanabilmesinin yanında (kendisi jar’kai ışın kılıcı tekniği kullanıcısıydı), çıplak elleriyle de teräs käsi dövüş sanatı kullanımında oldukça tecrübeliydi.

joclad danva sık sık bunduki’de düzenlenen teräs käsi turnuvalarına katılırdı ve bu dövüşlerin adil olabilmesi için güç yeteneklerini olabildiğince kullanmamaya çalışırdı. yine böyle bir maçta, genosis savaşından hemen önce phow ji’ye yenilmişti. phow ji, joclad danva’nın defalarca kez güç’ü kullanmadığını söylemesine rağmen galibiyetinden istifade ederek gücü küçümsemeye başladı.

jocland danva, genosisde esir tutulan obi-wan kenobi’yi kurtarmak için mace windu ve kurduğu kurtarma ekibine katıldı. bunu takiben idam sahasındaki savaşa iştirak etti ve çift kılıç kullanarak savaştı. genosis savaşından sağ kurtulmayı başaran jacon danva daha sonra klon savaşları’na katıldı. ancak danva jedi katliamları sırasında büyük ihtimalle de darth vader tarafından öldürülerek hayatını kaybetti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol