jocasta nu

angelus
jocasta genç bir şövalye iken jedi araştırma grubunda arkeolojist idi. zaman içinde pek çok öğrencisi oldu. jerec de bunlardan biriydi.

devasa büyüklükte bir bilgi deposu jedi arşivlerinin cilalı salonlarında dinlenmekteydi. bu bilginin bekçisi olarak hizmet eden kişi jedi arşivcisi madam jocasta nu idi. cübbesi anasta sembolleri ile işlenmişti bu işaretler onun bilgisini ve öğretilerini simgeliyordu.

her ne kadar narin ve yaşlı bir kadın görünümünde olsa da kaba bir mizaç ve neşeli bir tutuma sahip eski bir jedi idi.obi-wan kenobi’nin padme amidala suikast girişimi ile ilgili yaptığı araştırma sırasında jocasta nu, toplulukta çok saygı gören eski jedi kont dooku hakkındaki görüşlerini paylaştı.

ancak kenobi’nin kamino gezegeni ile ilgili araştırması onu şaşırttı. gezegen arşiv kayıtlarında gözükmediği için, nu hemen gezegenin varolmadığı sonucuna vardı. jedi arşivi verilerine çok bağlı olduğundan bilgiyle oynanmış olma ihtimalini savsakladı. bu, jedi’ların kendilerinden fazla emin olmalarının hizmetlerini etkilemesi ve engel olmasına bir örnek olmuştu.

jedi tapınağına yapılan saldırıda gençleri kurtarmak için onlara konsey toplantı salonuna saklanmalarını söyledi. mavi ışın kılıcını çekti ve darth vader’la yüzleşti. kara lord kılıcını tapınağın holoiletişim merkezine girmesine izin vermeyen jocasta’nın göğsüne saplayarak o anda ölmesine sebep oldu.

gençleri saklamak için harcadığı çaba boşuna gitti. vader onları buldu ve her birini katletti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol