jango fett

angelus
fett ismi yanında korku ve gücün soğuk havasını da beraberinde getirir. bu isim kendisini kiralamak için kredilerle gelenler için başarı ile eş anlamlıdır. korkmak için nedeni olanlar için ise fett enselenmek veya ölüm demektir. bu isim ve şöhret boba’ ya babası jango’ dan kalan birçok şeyden sadece ikisidir. cumhuriyetin son dönemlerinde jango fett galaksideki en iyi ödül avcısı olarak kabul edilmişti.

nişancılıkta ve silahsız dövüşte usta olan fett’in vücudu yaralı yüzünü ve dövmeli kollarını saklayan etkili bir zırh ile kaplanmıştı. savaş donanımı geri çekilebilen bilek bıçaklardan, bir kablo atıcıdan, iki tane lazer tabancasından ve daha birçok egzotik aletten oluşmaktaydı. çarpışma esnasında, jango düşmanlarına karşı hız ve yükseklik avantajı sağlayabilmek için sırtına bağlı jet-takımını kullanırdı. bu sırt takımından atılabilen bir de patlayıcı roketi vardı. yıldızlar arası seyahatlerde dayanıklı gemisi slave i’i kullanırdı.

klon savaşlarının patlak vermesinden 10 sene kadar önce tyranus adında bir adam jango’ ya bogden’ in aylarından birinde gizli bir teklifte bulundu. iyi bir ücret karşılığı, jango meydana getirilecek bir klon ordusundaki askerlerin temel örneği olacaktı. sıra dışı bir şartla anlaşmayı kabul etti. alacağı ücretin yanında bir de hiç bir değişikliğe uğramamış klonu ile ödüllendirilecekti. diğer kopyalarının tersine bu klon hiçbir gelişim hızlandırıcı yada uysallık sağlayan işleme tabi tutulmayacaktı. bu saf bir jango replikası olacaktı.

kaminolular ona tipoca şehrinde kalabileceği bir yer sağladılar ve jango ödül avcılığını bırakarak buraya geldi. kaminolular binlerce klon savaşçı üretmek için genetik materyal toplarken, jango adını boba koyduğu oğluna savaşma ve hayatta kalmanın inceliklerini öğretmeye konsantre olmuştu.

zorunlulukla tyranus’ a hizmet ederken, ticaret federasyonunun valisi nute gunray jango’ ya geldi. gunray sürekli bir baş belası olarak gördüğü senatör padme amidala’ nın ölmesini istemekteydi. fett işi zehirli kouhunlarla bitirmesi için zam wesell adında bir suikastçiye verdi.

işe burunlarını sokan iki jedi yüzünden, kendisine ulaşamasınlar diye zam’ i susturmak zorunda kaldı. jango zam’ i öldürmek için egzotik bir silah olan kamino kılıç oklarını kullandı. kimse bu silahı kaynağına kadar takip edemezdi ama obi-wan’ ın yeraltı kaynakları ona tam yerini gösterdi.

obi-wan kamino’ ya geldi ve klon ordusunun varlığını öğrendi. jango ile tanıştı, ikili gerçek amaçlarını belli etmeden, gergin fakat medeni bir görüşme yaptılar. fett her şeye rağmen kaçmaya karar vererek boba’ ya toplanmasını emretti. jedi konseyi’ nden aldığı emirleri uygulayan kenobi slave i’ in kalkmasından hemen önce jango’ yu yakalamaya çalıştı. böylece tipoca şehrinin yağmur altındaki iniş platformlarının üstünde bir dövüş başladı. jango slave i ile kaçmayı başardı.

o ve oğlu gizemli işvereni lord tyranus ile bir araya gelmek için geonosis’ e doğru hareket ettiler. geonosis’ e doğru giderlerken jango ve boba araçlarının üzerinde bir izleme cihazı olduğunu ve bir jedi yıldız savaşçısı tarafından takip edildiklerini fark ettiler. inatçı obi-wan geri gelmişti ve geonosis’ in astroid kuşağında bir kedi-fare oyunu oynamaktan çekinir gibi gözükmüyordu. slave i’ in sismik patlayıcılarına , lazer silahlarına ve füze saldırılarına rağmen obi-wan hayatta kalmayı ve fett’ i bir gölge gibi gezegenin ıssız yüzeyine kadar takip etmeyi başardı.

obi-wan ve dostları, ayrılıkçıların karargahı olduğu ortaya çıkan geonosis’ te yakalandılar. ölümleri meşhur geonosis adetlerine göre olacaktı, ama idamları jedi desteğinin aniden oraya varmasıyla durdu.

lord tyranus’ u korumakla görevlendirilen jango jedilere karşı savaşa girişti. lazer silahındaki ustalığı ile birkaç jedi öldürdü ama mace windu gibi bir jedi ustasıyla yüzleşecek kadar hazır değildi. mace windu yürüyüşünü kesmeden jangodan gelen lazer ışınlarını bloke edip ışın kılıcının çevik bir hareketiyle ödül avcısının kafasını vücudundan ayırdı. .jango’ nun savaş izleri taşıyan kaskı geonosis arenasının tozlu yüzeyinde sekti. ve şaşırmış ve yeni yetim kalmış boba onu oradan aldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol