eeth koth

angelus
kafasında boynuzlar bulunan zabrak ırkından bir jedi ustasıydı. usta qui-gon jinn, anakin skywalker’ı konsey’e öğrenci olarak kabul edilmesi için sunduğunda jedi konseyi’ndeydi.

huttların gezegeni nal hutta’nın yörüngesindeki kaçakçı ay nar shaddaa’da doğan koth’un güç yeteneği ki adi mundi gibi dört yaşına gelene kadar anlaşılmamıştı.

ilk başta, jedi olarak eğitilmek için çok yaşlı olduğu düşünülen koth, inanılmaz akıl disiplini sergileyerek kendini kanıtlamayı başardı. bir çok zabrak gibi, koth geliştirilmiş irade gücünü çok büyük fiziksel acıya dayanmakta kullanabiliyordu. eeth koth, tatooine’deki tusken haydutlarının arasında yaşamak için daha sonra ortadan kaybolan jedi kahramanı sharad hett’i eğitti. eeth saygısından dolayı usta mace windu ile birbirlerine bağlılık yemini etti.

eeth yinchorrlulara barışı getirmek için mace windu ile yinchorr’a gitmeye gönüllü olan on jedi’den biriydi. adi gallia, tsui choi ve theon fida ile bir takım oluşturdu. takımlar yitheeth gezegenine dağıldı. planları yeni t–21 hiper parçacık dönüşüm haznesi(hyper space exchange chamber) planları için satıcılık yapan tüccarlar gibi davranmaktı. eeth, böyle bir parçayı hiç duymadığına dikkat etti. zira bunu usta adi uydurmuştu. maalesef, onlar için plan kötü gitti ve omlar grahrk tarafından yönetilen yinchorri savaşçı birliği tarafından etrafları çevrildi. jedi’lar onları yenmeyi başararak grahrk’ı esir aldılar. koth’un takımı diğer iki özel görev kuvvetini aldı. konsolosluk-sınıfı uzay kruvazöründen kalanlarla usta windu’nun takımını kurtarmak için yinchorr’a ilerledi. burada bir konsey üyesi de dahil üç jedi’ın hayatına mal olan sert bir çarpışma yaşandı.

genosis savaşı sırasında içinde bulunduğu cumhuriyet saldırı gemisi ayrılıkçıların ateşi ile yok edildi. ölümünden sonra konsey’deki yerine agen kolar geçti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol