cliegg lars

angelus
cliegg lars, anchorhead’e çok da uzak olmayan lars çiftliğinde yaşayan, mütevazı, iyi kalpli bir rutubet çiftçisiydi. mos espa’ya olan bir seyahati sırasında cliegg, hurdacı bir toydarian olan watto’nun kölesi shmi skywalker’a aşık oldu.

cliegg, shmi’nin özgürlüğünü satın aldı ve kısa zaman sonra onu karısı yaptı. zorlu çöl koşullarına atlatarak, sakin bir hayat sürdürdüler. daha önceki bir birlikteliğinden olan oğlu owen, ve owen’ın kız arkadaşı beru whitesun ile birlikte lars çiftliği, sonsuz çölün ortasında küçük bir ailevi sıcaklık adasıydı.

bu huzur sürmeyecekti. bir gün sabahın erken saatlerinde, shmi tusken akıncıları tarafından saldırıya uğradı ve kaçırıldı. öfkelenen cliegg , çölde onu arayıp bulmak için rutubet çiftçilerinden bir ekip kurdu. 30 çiftçiden sadece dördü sağ döndü. cliegg çöl göçebeleri tarafından bir pusuya düşürülerek sakatlandı, bacağını kaybetti. karısına olan aşkına rağmen, yaraları yüzünden aramaya devam edemedi, ve shmi’nin ölmüş olabileceği olasılığın kabul etti. cliegg artık yürüyemiyordu, ve hareket etmek için bir mekanik sandalyeye bağımlıydı.

bu trajediden bir ay sonra, anakin skywalker, annesinin güvenliği hakkında sürekli gördüğü kabuslar tarafından lars çiftliğine getirildi.cliegg anakin’e acı haberi verdi, ama genç jedi shmi’nin ölmüş olduğunu kabul etmedi. onu bulmak için hızla çöle doğru gitti.

anakin, ertesi sabah shmi’nin cesedi ile döndü. sessiz bir cenaze töreniyle, shmi, lars çiftliğine gömüldü. cliegg, shmi’yi bir adamın sahip olabileceği en sevecen eş olarak niteleyerek, ona olan son saygılarını sundu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol