chewbacca

angelus
klon birliklerinin jedi generallerine ihanetlerinin yaşandığı, jedi ların birer birer sistemlerde yok edildikleri dönemde saygı ve dostluğun sembolü.

becerikli ve güçlü wookiee kashyyyk’da bağımsız sistemler konfederasyonu droid ordusuna karşı yoda ve tarfull’un hizmetindeydi.korkusuz savaşçı chewbacca.

savaşın kaybedilmesinin ardından kuvvetli olmaları ve teknik becerileri wookiee leri imparatorluğun köle işçileri haline getirdi. chewbacca da imparatorluk görevlisi han solo tarafından serbest bırakılıncaya kadar köle olarak kaldı.

corellia’lı bir kaçakçı olan han solo’nun yakın arkadaşı olarak; luke skywalker, obi-wan kenobi ve iki droidin binyıl şahini ile alderaan’a yaptıkları yolculuklarında chewbacca yardımcı pilottu.

chewbacca, ölüm yıldızı’nda han solo ve luke’un leia’yı kurtarma planında, bir ’yaratık mahkum’ kılığına girerek kilit bir rol oynamıştır. ayrıca luke’un ölüm yıldızı’nın egzoz portuna yaptığı ölümcül ve kritik saldırısı sırasında han’ı dönüp luke’a yardım etmeye ikna eden de chewie’dir.

chewbacca’daki esas değişim daha sonra, bespin’deki olaylar sırasında olmuştur. imparatorluk askerleri han’ı karbon dondurucunun içine indirmeye başladıklarında öfkeden kükreyen wookie, imparatorluk savaşçılarına saldırmıştır. onu sakinleştiren ve öfkesini dindiren han olmuştur ve böylece chewie bunun gururdan öte bir şey olduğunu fark etmiştir.

lando calrissian ile birlikte chewbacca, binyıl şahini ile tatooine’e dönüp luke skywalker’ı beklemeye başlamış ve han’ı yüce jabba’dan kurtarabileceğine yürekten inanmıştır.

arkadaşlarına olan güveni ve inancı, savaş boyunca devam etmiştir. wookieler’den çok daha küçük cüsseliler için dizayn edilmiş gemilerde sıkıştığı zamanlarda, ewoklar’ın insafına kaldığı anlarda da, imparatorluk’a karşı en kötü koşullar içinde savaştığında da chewbacca kendisinin ve üstlerinin sonunda kazanacaklarına dair güvenini kaybetmemiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol