bossk

angelus
’’ödül avcıları. bu pisliklere ihtiyacımız yok!’’ bunlar amiral piett’in lord vader’ın millenium falcon’u izlemeleri için kiraladığı altı elit avcı hakkındaki düşünceleriydi. piett bunları ödül avcılarının duymadığını sanarak söylüyordu.ama trandosha gezegeninden 1.90’lık iri yarı sürüngenimsi bir trandoshan olan bossk onu rahatlıkla duydu.

meşhur ödül avcısı cradossk’un oğlu olan bossk, yaptıklarıyla babasının kötü şöhretini bile geride bırakmıştır. boba fett sonunda falcon’u yakalayan ödül avcısı oldu, fakat bossk da en az onun kadar iyi donanımlı ve tehlikeli bir avcıydı. saldırganlığı ve inatçılığı en iyi bilinen özellikleri arasındaydı.

angelus
küçük bossk yumurtasından çıktığında parlak gözlerini açtı, minik keskin dişlerini gösterdi ve henüz yumurtadan çıkmamış olan diğer tüm kardeşlerini yedi. bunu izleyen babası cradossk gurur ve seviçten havalara uçtu.

bossk bir trandoshan’dı ve anavatanları trandosha da wookiee gezegeni olan kashyyyk’le aynı sistemdeydi. trandoshan’lar wookiee’lerden nefret ederler ve başarılı avları ödüllendirdiğine inanılan scorekeeper adlı bir tanrıçaya taparlardı. bu yüzden wookiee öldürmek sadece bir hobi değil ayrıca dini bir görevdi.

yavin’den 53 yıl önce yumurtadan çıkan bossk daha gençlik yıllarında gezegeninin en meşhur wookiee avcılarından biri oldu. eski cumhuriyet yıllarında bu kan sporu illegal olduğu için gizlice yürütülüyordu, fakat imparatorluğun wookiee’leri köle ırk olarak belirlemesi trandoshan avcıların işini bir hayli kolaylaştırdı. bossk tek başına yüzlerce wookiee avlamayı başardı ve babasının iyice saygısını kazandı.

yaşlı cradossk galaksideki dağınık ödül avcısı gruplarından en eski ve en büyüğü olan ödül avcıları loncası’na liderlik ediyordu ve oğlunu da buraya üye yaptı. bossk’un profesyonel bir ödül avcısı olarak ilk görevi qotile gezegenine gidip orada kendisini kral ilan etmiş olan eski bir asker kaçağını yakalamak oldu. bossk hedefini ele geçirdi ve ödü kopan ilkel yerliler ona ’’qotile sistemi monarşi’’ ünvanını verdiler.

bossk peş peşe tamamladığı başarılı avlarla lonca’daki genç avcılar arasında oldukça pouler oldu. fakat gandolo iv gezegeninde aralarında chewbacca da bulunan bir grup wookiee’yi yakalamaya kalkınca büyük bir başarısızlığa uğradı. chewie’nin ortağı han solo falcon’u tam bossk’un yere inmiş olan gemisinin tepesine indirdi ve onu konserve kutusu gibi ezdi. bossk enkazdan dışarı çıkmayı başarınca eve bir gübre mavnasıyla dönmek zorunda kaldı. elindeki birikmiş paranın büyük kısmını gelişmiş bir yv-666 tipi hafif yük gemisine harcadı ve bu gemiye hound’s tooth adını verdi. ayrıca captivator adını verdiği daha ufak bir yedek gemi de aldı.

yavin savaşı’nı takip eden günlerde bossk’un başarısızlıkları giderek artmaya başladı, bunun en büyük sebebi de sürekli yollarının çakışmaya başladığı boba fett’ti. bu yüzden fett ödül avcıları loncası’nda üyelik istediğinde bossk bu gelişmeyi şüphe ve açık bir düşmanlıkla karşıladı. iç güdülerinin doğru olduğu kısa sürede anlaşıldı, çünkü fett gruba onları içerden çökertmek için katılmıştı.

kabuklu huttlar’ın gezegenine yapılan ve fett’in de katıldığı bir görevin fiyaskoyla sonuçlanmasından sonra bossk artık kendi vaktinin geldiğine karar verdi. trandoshan geleneklerine uygun bir şekilde babası cradossk’u tuzağa düşürdü, öldürdü ve onu yedi. bu da tam fett’in istediği şeydi, çünkü lonca’nın birbirlerine düşman iki gruba bölünmesine sebep oldu: bossk liderliğindeki lonca reform komitesi ve cradossk’a sadık olanların kontrolündeki gerçek lonca. bossk gücünü arttırmak için bol miktarda paraya ihtiyaç duyuyordu ve kaçak imparatorluk askeri trhin voss’on’t’un başına koyulan büyük ödülü kazanmak için fett ve zuckuss’la işbirliğine girdi. fakat fett diğer iki avcıyı şaşırtarak ödülü tek başına kaptı.

bu noktada bossk artık ödül avcıları loncası’nın asla eski gücüne kavuşamayacağını kabullenmeye başlamış ve giderek serbest işlere girişmeye başlamıştı. bir keresinde nefret ettiği fett’le daha da çok nefret ettiği han solo’yu yakalamak için tekrar ortaklığa girişti. bossk, fett ve başka ödül avcıları solo’yu yakalayıp ord mantell’e getirdiler, fakat jabba’dan ödüllerini alamadan han kaçmayı başardı.

hoth savaşı’nın hemen ardından vader’ın millenium falcon’u yakalması için kiraladığı altı profesyonel ödül avcısından biri de bossk’tu. ava başlamak için executor’dan ayrılırken iki başka ödül avcısına rastladı: tinian i’att adlı genç bir kadın ve onun wookiee ortağı chenlambec. iki avcı solo’nun nereye gittiğini bildiklerini iddia edince bossk onları geçici oraklar olarak hound’s tooth’a almayı kabul etti. onlara ilk fırsatta ihanet edip wookiee’nin de kürkünü elde etmeyi düşünüyordu, fakat tinian ve chenlambec’in de kendi planları vardı. ikisi aslında asiler için çalışıyorlardı ve bossk’u lomabu iii’teki wookiee’lerle dolu hapishaneye saldırmaya ikna ettiler. gerçekte burası bir asi filosuna yem olarak planlanmıştı, ve yerel imparatorluk valisi bossk’un planlarını alt üst etmesine kızarak onu hücreye attı. bossk’un derisini yüzüp ondan eşine manto yaptırmaya karar vermişti.

fakat bossk hem oradan kaçmayı, hem de tinian ve chenlambec’ten hound’s tooth’u geri almayı başardı. bunlar olup biterken fett han’ı yakalamayı başarmıştı. bossk kısa bir süre başka avlar peşinde koşmayı sürdürdü. corellia’ya yaptığı bir ziyarette çıkan çatışmada corsec subayı hal horn’u vurup öldürünce onun oğlu corran horn tarafından tutuklandı, fakat bir imparatorluk subayı bossk’un serbest bırakılmasını ayarladı.

tekrar iş başı yapan bossk, aradan geçen onca haftaya rağmen fett’in donmuş han’ı hala jabba’ya teslim edememiş olduğunu öğrendi. hala büyük ödülü kapma fırsatı vardı. zuckuss ve 4-lom’la işbirliği yaparak slave i’ı tuzağa düşürmeyi denedi, ama beceremedi ve kendi gemisi hasar gördü.

jabba’nın ölümünden hemen sonra bossk, slave i’ın tatooine yörüngesinde başıboş durmakta olduğunu gördü. fett’in sarlacc’ın karnında daimi bir misafir olduğunu sanarak gemiyi çalmaya kalkıştı, fakat bir dizi hile sonucu hound’s tooth’un patlamak üzere olduğuna inandırıldı. bossk bir kaçış poduyla kendi gemisinden kaçarken fett de hound’s tooth’u kendi gizli işlerinde kullanmak üzere çaldı.

meşhur gemisini kaptıran ve kaçış poduyla tatooine’e inen bossk, mos eisley’de alay konusu oldu. fakat kısa bir süre sonra herkes gibi o da fett dönüp sadece bossk’un bildiği bir konu hakkındaki kanıtları vermesi karşılığı ona koca bir hazine teklif edince şaşkına döndü. birden bire zengin olan bossk kendisine yepyeni bir gemi aldı ve babadan kalma mesleğine geri döndü. daha önce iki kere yüzleşip avucundan kaçırmış olduğu lando calrissian’la keyorin’de üçüncü kez karşılaştı, fakat lando’yu gene yakalayamadı.

yıllar geçti, ve ilerleyen yaşıyla birlikte bossk’un derisi de grileşti. imparatorluk-cumhuriyet barışından sonra profesyonel avcılıktan emekli oldu, fakat gene de zaman zaman sırf zevk için ava çıkıp öldürdüğü oldu. endor’dan 22 yıl sonra, yuuzhan vong istilasının başladığı dönemde bossk han solo’yla ord mantell yörüngesindeki bir uzay istasyonunda tekrar karşılaştı. chewbacca’nın sernpidal’de ölmüş olduğu haberi yüreğini ısıtmıştı, ve bununla eski düşmanı han’ı kızdırmaktan kendini alıkoyamadı. takip eden kavga bossk için pek de iyi sonuçlanmadı. artık o eski genç ve hızlı kertenkele değildi ve han’ı çok hassas bir noktasından yaralamıştı. kırık bir burun ve bir ağız dolusu yamuk dişle oradan ayrıldı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol