gurbuz capan

greyfurt
"beni bir gün kürt bir gün ermeni bir gün pkk’lı yaptılar" şeklinde bir cümle kusmuştur. (kendisine çeşitli zamanlarda kürt, ermeni ve bazende pkk’lı olduğu iftiraları atıldığını iddia ettiği anlaşılmaktadır-ben böyle anladım)

beyanın tamamı şu şekildedir:
"birkaç polis ekibi gece geç saatlerde evime geldi ve bana suikast düzenleneceğine ilişkin ihbar olduğunu söyledi. ihbarın nereden gelmiş olabileceğini bilmiyorum. hasmımız çoktur. beni bir gün kürt bir gün ermeni bir gün pkk’lı yaptılar. hiçbiri de değilim ama bir gün başıma bir iş gelirse bunun sorumlusu devlettir.”
kaynak:http://tinyurl.com/yrgtuw

aslında bu şahsın başına gelen olaylar pek hoş değil. suikast ihtimali üzerine evine polis ekibi gidiyor. stres, kaygı, öfke, endişe vb. sebeplerden dolayı sağlıklı bir beyanda bulunması zaten çok zordur. bu yönden anlayış göstermek, en azından hatasını telafi edebilmesine olanak tanımak lazım.

e ama "beni bir gün kürt bir gün ermeni bir gün pkk’lı yaptılar" dersen; hoop hocam. orada dur bakalım. kürt olmak yada ermeni olmak suç değil. kürt olmak yada ermeni olmak zanlı olmak anlamına gelmiyor.

hala inanamıyorum. bu adam bu cümleleri sarfettiyse, gerçekten bunu yaptıysa ceza alır gibime geliyor. bir belediye başkanımız bunu yapmamalıydı. bakalım ilerleyen günlerde neler olacak?

edit: bir kere daha okudum. eleştiriler fazla hafif geldi. cidden şok. nasıl biri böyle bir beyanda bulunabilir? ülkemizin geçtiği şu zor dönemde kürt yada ermeni olmayı bir özür gibi gösterebilir? son dönemdeki gelişmeleri boş verin. her şey süt liman olsa bile çok büyük suç. anlamak mümkün değil ama bekliyoruz, bekliyoruz, bekleyelim bakalım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol