yorganı kafaya çekip uyumak

melankomik
tamamen bir alışkanlık meselesi. başlarda havasız kalıyormuşsunuz gibi geliyor ama bir kaç denemeden sonra alışıyorsunuz, hatta bağımlılık yapıyor, yanlarda solungaçlar çıkmaya başlıyor falan..
adrenokortikotropik
içinde hapsolup kaldığınızı düşündüğünüz dört duvarı ve kendi ruhunuz bile bedeniniz üstünde tepinip dururken çevrenizde hala bıkıp usanmadan varolan ve salt minnettarlığınızdan bile ötürü olsa sittinsene siktir çekemeyeceğiniz insanları daha fazla görmemek için yapılan eylem de olabilir pekala. yorganın altında bile sımsıkı yumarsınız gözlerinizi, yapışsınlar da hiç açılamasınlar diye dilersiniz bazen, ışık sızıntısına bile tahammülünüz yoktur çünkü. içindeki kör kuyuya tek deva dışarıdaki karanlıksa hele..
cicom
bir şeylerden korktuğunu düşünüp, kurtulmak istercesine iyice gömülmesidir. böylece rahatlanıldığı ve unutulduğu düşünülür.
neoxolmis
bir süre sonra yorganın altında kalan alanda oksijen bittiği için nefes alamadığım, ve akabinde yorgandan kafamı çıkarmak zorunda kaldığım eylem.
tetik
fazla ışık olan bir yerde uyuyunca yapılan eylme.
osurduysanız gerisin geriye yorgan baştan çekilmelidir.bunun akabinde ayaklarla, yorgan birkaç defa kaldırıp indirmek suretiyle içerideki pis hava dışarı aktarılmalıdır.
onununkoru
yazar kahraman tazeoğlu der ki "geceye sidik biriktirmek" bunu sadece yorgan altında yapabilirsiniz öyle çocukça savunmasız ve ürkek... tuvalete giden canavarlardan o sıcaklık korur sizi kendi kokunuz, kendi sıcaklığınız...
benbirdelicocuk
sabah erken saatlerde görürsünüz onları... sadece acılara tanıklık eden küçük gözlerini tek sığınak olarak gördükleri bir paçavra yorganın altında gizlerler, hemen yanlarında gecenin ayazında acılarını bir süreliğine olsun unutmak için cigerlerine çektikleri tiner poşetleri,huzur buldukları tek yerdir belkide paçavra bir yorgan... sokak çocukları dır onlar yatacak yerleri olmayan...
yaslibirkisarehindussedegunler
anneanne evinde yapılır bu. anneanne kişisi yorganı küçük çocuğun kafasını da içine alacak şekilde örter "üşüme yavrıım!" cümleleri eşliğinde. yorgan 100 kilo olduğu için çıkaramazsın o kafayı. şimdiki yorganlar öyle mi, bir dönüyorsun popon açıkta. sonra vay efendim neden böyle rüyalar görüyorum..
independence
ozellikle buz gibi ki$ gecelerinde sicakligin yaninda huzur verir bu davrani$. yalnizligin vermi$ oldugu huzur hissini yorganin altinda ya$arsiniz bir ba$iniza.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol