biz kimiz

mitili
kendilerinin kim oldugunu bilmeyenlerin sorduklari bir soru olmaktan ziyade, ozellikle ziyaret edilen web sitelerini yayinlayanlarin kim olduklari hakkinda bilgi vermek icin actiklari bolum.
zipaydirmen
ilkay akkaya’nın kaleme aldığı makale.


...bu kadar acinin ve yurek agrisinin yasandigi bir evren parcasi var mi acaba? dunyayi mahveden, onun dogal salinimini katleden tek canli insan... yoksa bir baska gezegenin hapishanesi mi dunya? ya da deneylerin yapildigi bir laboratuar?

insan bir dunyali mi gercekten? butun kuslar, kendi cograflalarinda yilin buyuk bolumunu gecirirler. iklim degistiginde, sicak bolgelere giderler. mesala ayilar yer degistirmez, ama depo ettikleri enerjiye guvenerek uyurlar inlerinde kis boyu... buyuk balik, kucuk baligi yer, ama ekolojik bir felakete yol acmaz bu durum.

takim elbise giymis bir at gordunuz mu? ya da uzerinde vizon kurkle otlayan bir inek? ayakkabiyla dolasan bir kedi?

dunyada insan disinda hicbir canli bir baska canlinin kurkune muhtac degil. insan, somuren ve mahvetme misyonu olan tek canli bu dunyada. dunya bir somurge galiba. muhalif insanlar da, mazlum dunya halki icin savasiyorlar bu gercegi gorerek. dunya yerlisi insanlar beyaz degildir belki de. siyah, kizil, ya da sariydi belki. yoksa baris icinde bir arada yasayan insan topluluklarini yok etmek, asimile etmek icin bu kadar buyuk cabalara gerek olmazdi. mazlum ve yoksullar esmer, ezenlerse beyaz. dunya esmerler ve beyazlar tarafindan somuruluyor. dunya hayvanlar, bitkiler ve beyazlar tarafindan somuruluyor. denizdeki memeli hayvanlar nicin intihar ediyor?

bunlari dusunuyorum gunlerdir. ucuk, kacik gelebilir size, ama dunya bir somurge gibi geliyor bana. somurgecilerin ajanlari olaylari yonlendiriyor. en buyuk isbirlikci ise abd. etrafta ise bircok guc var, dunya ve halki aleyhine calisan.


somurenler vicdansizdir. hangi gezegene kac kisi goturebilecekler ki dunya mahvoldugunda; beyazlar arasinda da kastlar var cunku. yazik olacak emeklerine...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol